País Valencià 30/06/2017

Joan Llinares: "L'Agència Antifrau completarà el voluntarisme dels funcionaris, que ja no estan sols"

L'exdirector de l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l'Ajuntament de Barcelona ha assumit avui la direcció de l'ens

Daniel Martín
1 min
Joan Llinares i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

ValènciaEl primer director de l'Agència Antifrau del País Valencià, Joan Llinares, ha explicat que l'objectiu de l'organisme que avui es posa en marxa és "complementar i aprofundir en àmbits d'especialització que fins ara quedaven en el voluntarisme dels funcionaris. Venim a dir-los que no estan sols" en la lluita contra la corrupció.

Amb aquesta frase, l'exdirector de l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l'Ajuntament de Barcelona ha defensat l'existència d'un organisme que creu "necessari" i que "entronca amb les reivindicacions que l'ONU i la Unió Europea realitzen des de fa anys per posar en marxa estructures especialitzades en la lluita contra el frau". Amb aquesta afirmació Llinares ha contestat a les reticències d'alguns grups parlamentaris sobre la necessitat de crear l'agència i la preferència d'aquests grups perquè, en lloc de posar en marxa un nou ens, s'hagués dotat de més ferramentes la Sindicatura de Comptes.

Per posar en marxa l'agència, Llinares disposa en aquest moment d'1,5 milions d'euros. Transitòriament, l'agència s'ubicarà a les Corts Valencianes, ja que tal com ha subratllat el seu director, l'organisme ha de disposar d'oficines independents de qualsevol altra administració que facilitin l'anonimat a les persones que visitin l'agència.

La tasca de l'agència es dividirà en tres àmbits: la prevenció, l'anàlisi i la investigació, a la qual es destinaran la major part dels recursos, i els serveis jurídics.

stats