País Valencià 02/08/2021

Nova davallada d'À Punt, que cau fins al 2,8% d'audiència

La cadena pública perd 1,2 punts en només dos mesos i pateix la competència de les retransmissions esportives

2 min
Un moment de la gravació del programa 'Loving Comunitat Valenciana'

ValènciaÀ Punt va tancar el juny amb una reducció de la quota de pantalla de 0,8 punts i una audiència mitjana del 2,8%, segons dades fetes públiques per la consultora Barlovento. Es tracta del segon descens consecutiu de la televisió pública en una davallada que la situa per sota del simbòlic 3%, només dos mesos després que a l'abril assolís el seu màxim històric amb un 4%.

Amb aquesta disminució la televisió valenciana s'allunya un poc més de la mitjana dels canals autonòmics, que al juny va ser del 7,7% (-0,5%). També de les quotes de pantalla de les cadenes territorials menys seguides com TVCan (televisió pública de les Illes Canàries), amb una audiència el mes passat del 4,5% (-2,0); IB3, amb un 4,6% (-0,3); Telemadrid, amb un 4,7% (-0,3) o la 7 TV (televisió pública de la Regió de Múrcia), amb un 4,8% (+0,7%).

Encara a més distància es mantenen les cadenes públiques més vistes com Canal Sur, amb un 7,4% (-0,4); TVG, amb un 9,6% (-0,1); Aragón TV, amb un 10% (-0,3); ETB, amb un 10,2% (-0,2); i TV3, amb un 12,7% (-1,2). També molt lluny queda Telecinco, que va ser el canal líder al País Valencià aquest juliol, amb una quota del 15,4% (-0,3).

Al darrere del retrocés d'audiència de la televisió pública valenciana trobaríem, entre altres factors, retransmissions esportives com l'Eurocopa o els Jocs Olímpics de Tòquio, que entre juny i juliol van escurçar set dècimes les quotes de pantalla del conjunt de cadenes autonòmiques, i À Punt va ser una de les que en va perdre més, 1,2 punts en total (0,2 al juny i 0,8 al juliol). Es reproduiria així una davallada semblant a que el canal va patir l'estiu del 2020, quan va caure fins al 2,5%.

L'ARA ha demanat a la direcció de la televisió valenciana una valoració del descens d'audiència d'À Punt, que la cadena no ha facilitat en el moment de publicar aquesta notícia.

Evolució audiència À Punt
stats