País Valencià 26/05/2014

El PP valencià no perd l'esperança i espera remuntar de cara a les autonòmiques i municipals de 2015

El número dos dels populars valencians, Serafín Castellano, assegura que no es poden extrapolar ni comparar les europees amb unes autonòmiques

Europa Press
3 min

ValènciaEl secretari general del Partit Popular valencià i conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, ha assegurat aquest dilluns que els resultats de les eleccions europees no són "extrapolables" als comicis autonòmics i municipals del proper any, i ha afirmat que la formació treballarà en la direcció de la recuperació econòmica treballant "dia a dia amb polítiques actives de reactivació i creació d'ocupació".

En la seva opinió, seria un "error" fer l'extrapolació i assegurar que les esquerres podrien guanyar les eleccions del maig de 2015. "És evident que hi ha hagut un alt nivell d'abstenció i és evident que els grans partits han tingut una reculada de vots, però no pot haver-hi una extrapolació", ha manifestat Castellano, que ha agregat que el PP va "pel bo camí de la recuperació i això anirà a favor de l'estabilitat política i del PP".

Després dels comicis del diumenge, el PP és la força més votada al País Valencià, amb el 99,55 per cent escrutat, en aconseguir el 29,09 per cent per cent dels vots, mentre el PSPV és el segon partit que ha obtingut més suports (21,62 per cent). No obstant això, els populars han aconseguit 478.000 vots menys, en passar de 984.005 suports (el 52,23%) en els comicis de 2009 als 505.035 de 2014 (29%). Igualment, el principal partit de l'oposició, el PSPV, s'ha deixat pel camí 331.176 sufragis (de 708.244 en 2009 a 375.801).

Serafin Castellano ha posat l'accent en el fet que el PP ha estat el partit que ha guanyat les eleccions "malgrat la situació realment complicada per la conjuntura econòmica i de desocupació i ha recalcat que ho ha fet "per sobre de la mitjana nacional, més de tres punts per damunt" mentre que el PSPV "ha estat gairebé dos punts per sota de la mitjana del PSOE". El PP valencià continua a set punts i mig de diferència amb el PSPV al País Valencià, ha afegit Castellano.

D'igual manera, ha apuntat al fet que el PP espanyol ha estat, juntament amb Alemanya on hi ha un govern en coalició, l'únic país on ha guanyat el partit que està al capdavant del govern. En tot cas, s'ha mostrat confiat davant les municipals i autonòmiques del proper any: "lògicament, esperem que d'aquí a les autonòmiques i municipals anem a anar recuperant dia a dia amb polítiques actives de reactivació i creació d'ocupació, i de confiança de l'economia i l'horitzó de futur".

Preguntat per una possible pèrdua de votants en el proper any, ha reiterat que no veu els comicis europeus "extrapolables". "Aquí estan els resultats de partits que no existien fa uns mesos i irrompen amb força", ha indicat en al·lusió a Podemos. Així, ha defensat que si bé són "un termòmetre", seria "un error fer una extrapolació de resultats".

Castellano, que ha subratllat com a tema "preocupant" la victòria de l'extrema dreta a França, ha incidit que queda un any per a les municipals i ha apuntat que la recuperació "és un fet a dia d'avui, i cada dia més, i això jugarà a favor del PP i de l'estabilitat política", que és "el que necessiten els països".

En aquesta línia, ha assenyalat que encara que el País Valencià ha estat la segona autonomia que més participació ha registrat, l'abstenció també ha estat molt important, mentre que en les autonòmiques i municipals "sempre" puja la participació en "almenys 25/30 punts".

En tot cas, Serafín Castellano ha avançat que el PP convocarà "segurament" dimecres un Comitè Executiu per fer una lectura dels resultats. "Farem totes les lectures que siguin necessàries", ha dit, encara que ha recalcat que "el que és evident és que el PP guanya a tota la Comunitat, a totes províncies i totes les capitals en una situació complicada políticament".

stats