País Valencià 28/09/2016

El president del Senat rebrà el 4 d'octubre el president de les Corts Valencianes per abordar la situació de Barberá

El màxim dirigent del Parlament valencià havia sol·licitat la reunió per tractar de buscar la manera de revocar la designació de l'exsenadora del PP

Efe
1 min
El diputat de Compromís, Enric Morera, ha jurat i promès aquest divendres el càrrec de president de les Corts Valencianes. / JOSÉ SOLER / ACN

MadridEl president del Senat, Pío García-Escudero, rebrà la setmana vinent el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, per parlar sobre la situació de Rita Barberá, designada senadora autonòmica pel Parlament valencià.

García-Escudero ha accedit a reunir-se el dia 4 d'octubre amb Morera, el qual la passada setmana li va remetre una carta demanant-li mantenir una trobada urgent per analitzar la situació de la senadora una vegada que s'ha donat de baixa del PP però ha decidit continuar al Senat com a membre del grup mixt. De fet, ahir va estrenar aquesta nova condició després de sortir del grup popular.

La situació de Barberá "ha de ser abordada" tant pel Senat com per la cambra valenciana "amb la diligència i serietat que la ciutadania exigeix", segons va explicar a la carta dirigida al president del Senat i datada el 19 de setembre.

El president de les Corts Valencianes va recordar en l'escrit que al recent debat de política general del Parlament autonòmic els grups van aprovar per unanimitat una proposta de resolució perquè Barberá renunciï a la seva acta a la cambra alta "per salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians".

Aquest acord unànime al Parlament valencià es va aconseguir un dia després que l'exalcaldessa de València anunciés la seva baixa del partit, però no la renúncia a la seva acta al Senat.

stats