País Valencià 02/10/2012

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Blasco, imputat pel frau d'ajudes al Tercer Món

Amb la imputació de l'exconseller de Solidaritat ja són 10 els diputats populars imputats en casos de corrupció. El portaveu del PP declararà el proper 18 d'octubre

Ara
1 min
La Generalitat Valenciana ha demanat la declaració judicial de Blasco, però el PP encara no l'ha rellevat de portaveu al Parlament.

ValènciaL'actual portaveu parlamentari del Partit Popular a les Corts Valencianes, Rafael Blasco, està imputat en el cas del frau d'ajudes al Tercer Món perpetrat durant la seva etapa com a conseller de Solidaritat. D'acord amb la petició de la fiscalia i del jutge instructor, el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha confirmat l'existència de "sòlids indicis" de la seva participació en la comissió dels delictes investigats en la causa.

El jutjat número 21 de València va enviar la causa al Tribunal Superior valencià per la condició d'aforat de Rafael Blasco. Durant molts mesos, aquest jutjat d'instrucció ha investigat la comissió d'uns possibles delictes de frau de subvencions, prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics i falsedat documental per part de l'exconseller popular.

La magistrada del TSJCV, M. Pía Calderón Cuadrado, ha citat a declarar l'exconseller Blasco el proper dia 18 d'octubre a les 10 hores. La causa investiga el presumpte desviament d'ajudes i subvencions concedides per la conselleria de Solidaritat per a projectes de cooperació en el Tercer Món. Amb Rafael Blasco ja són 28 els imputats en la causa.

Aquesta imputació arriba un dia després que el TSJCV també decidís imputar els dos alcaldes del PP de la ciutat d'Alacant, Luis Dïaz Alperi i Sonia Castedo, per uns presumptes delictes relacionats amb la redacció i aprovació del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de la ciutat. En total, el grup parlamentari del PP ja compta amb 10 imputats a les seves files.

stats