País Valencià 06/05/2013

La justícia valida que la Universitat Jaume I de Castelló utilitzi el nom 'català' per referir-se a la llengua

El tribunal ha rebutjat, però, el terme 'País Valencià' perquè considera que el nom del territori no s'utilitza com un antecedent històric

Acn
1 min

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha estimat parcialment un recurs de la Universitat Jaume I de Castelló contra el decret 116/2010, pel qual s'aproven els Estatuts de la universitat. En aquest recurs es discutia la conformitat dels termes i expressions 'País Valencià', 'acadèmicament llengua catalana' i 'àmbit lingüístic català'.

Segons la resolució, el TSJ obliga el govern que presideix el popular Alberto Fabra a esmenar en el termini de tres mesos aquests Estatuts per incloure les expressions 'acadèmicament llengua catalana' i 'àmbit lingüístic català' en entendre que no contradiuen l'Estatut valencià. No passa el mateix amb el terme 'País Valencià', ja que el tribunal entén que no s'utilitza com a antecedent històric.

Segons el que publica aquest dilluns el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) va presentar un recurs contenciós administratiu al TSJ valencià en contra de l'exclusió d'aquestes tres expressions en la proposta formulada en el claustre de la universitat. Aquestes tres mencions no van aparèixer en el text final de l'Estatut que va aprovar un decret del govern valencià.

En relació amb el terme 'País Valencià', el TSJ entén que l'ús que en fa la UJI no fa referència a un antecedent històric del nom oficial, tot i que aquest mateix terme apareix en el preàmbul de l'Estatut valencià. La sala assenyala que utilitzar 'País Valencià' per definir el territori no seria correcte i aconsella utilitzar 'Comunitat Valenciana'.

stats