País Valencià 30/04/2013

Eliseu Climent creu que l'acord de reciprocitat de TV3 i Canal 9 és un "èxit de la societat"

Acció Cultural demana a la Generalitat Valenciana que restableixi el senyal al més aviat possible i ofereix la seva xarxa de repetidors perquè es pugui veure TV3

Acn
2 min
Eliseu Climent, aquest dimarts a la seu d'Acció Cultural. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl president d'honor d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, ha remarcat aquest dimarts que l'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9 "normalitza les relacions de l'espai de comunicació". Per l'editor valencià, aquest conveni suposa entrar "en una nova etapa importantíssima per a aquest país" i ha celebrat "la certa obertura" demostrada pel govern valencià.

Sobre la clàusula que vincula les emissions a la consecució de més espai radioelèctric per al País Valencià, Climent ha dit que la Generalitat Valenciana disposa de freqüències buides i ha posat la xarxa de repetidors d'ACPV a disposició de l'executiu d'Alberto Fabra. Climent s'ha mostrat "molt content" per l'acord i ha manifestat que es tracta "d'un fet polític molt important".

El president d'ACPV ha remarcat que es tracta d'"un èxit de la societat" gràcies a les manifestacions en favor de les emissions de TV3 al País Valencià. Climent ha volgut agrair de manera especial les 650.000 signatures de la ILP Televisió Sense Fronteres, de les quals ha dit que "és un esforç que no s'ha perdut" malgrat que no ha prosperat a la cambra espanyola.

Sobre la clàusula que vincula les emissions a la consecució de més espai radiolèctric per part del govern valencià, Climent ha dit que la Generalitat Valenciana pot optar per utilitzar freqüències buides "i si no en tingués prou oferim la xarxa de repetidors d'Acció Cultural a la Generalitat Valenciana per facilitar l'emissió de TV3 al territori".

"És un acord que normalitza les relacions des del punt de vista de l'espai de comunicació, unes relacions que segueixen a les econòmiques, les culturals, les acadèmiques, les socials i les polítiques. Estem entrant en una etapa importantíssima per al nostre país, la normalitat que hem aconseguit no té pas enrere ja", ha conclòs.

stats