La Fira de Sant Ermengol de la Seu atreu a prop de 70.000 visitants
Ho ha donat a conèixer l'ajuntament de la capital urgellenca, que s'ha mostrat molt satisfet per aquestes xifres
La Seu d'UrgellLa Fira de Sant Ermengol, celebrada aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell, ha atret a prop de 70.000 visitants. Així ho ha donat a conèixer en un comunicat l'ajuntament de la capital alturgellenca, que s'ha mostrat molt satisfet per aquestes xifres. Així doncs, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarès, ha assegurat que la fira "ha tornat a revalidar la xifra rècord dels 70.000 visitants al llarg d'aquest cap de setmana". L'atractiu principal, ha remarcat, han tornat a ser els formatges artesans del Pirineu.
En el comunicat, Pallarès ha assegurat que "l'èxit" d'aquesta edició s'ha pogut constatar "no només per la gran afluència que hi ha hagut als recintes firals, sinó també pel nombre de tiquets de degustacions i tastos guiats que s'han venut, tant de formatges com de productes agroalimentaris del territori". Pallarès, doncs, ha subratllat que aquesta edició ha suposat la "consolidació de la Seu d'Urgell com a capital del formatge".
Pallarès també ha destacat la importància de la celebració del concurs de formatges artesans del Pirineu, ja que "s'ha convertit en una bona guia pel visitant de la fira del formatge, a l'hora de fer tastos i comprar".
D'altra banda, aquest diumenge al migdia, i encara en el marc d'aquesta Fira de Formatges Artesans del Pirineu, s'ha presentat públicament el pòster dels formatges de Catalunya. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, del conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, i del president de l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà, Antoni Chueca.
Aquest pòster divulgatiu reuneix un total de vint formatges elaborats artesanalment a Catalunya. Tots ells compten amb una fotografia i una breu descripció, on s'hi especifica de quin tipus de llet estan fets i en quina zona del país s'elaboren.