Política 03/12/2012

Bona part del sector crític d'Unió abandona el partit per demanar l'ingrés a CDC

Carles Puigdomènech, Joan Capdevila, Vicens Pedret, Emili Batlle i Erika Casajoana segueixen l'exemple de Vila d'Abadal

Acn
2 min

BarcelonaBona part del sector crític d'UDC ha decidit abandonar el partit i demanar l'ingrés a CDC. Després que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, anunciés la seva baixa, cinc membres de l'associació 'El Matí' han decidit seguir el seu exemple. A diferència de Vila d'Abadal, però, ja han anunciat la seva intenció de demanar l'ingrés a CDC. Carles Puigdomènech, Joan Capdevila, Vicens Pedret, Emili Batlle i Erika Casajona ho han anunciat en un article conjunt publicat en el seu diari digital, on denuncien el mal que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet a la campanya de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, al seu parer "ha personificat el partit i li ha xuclat l'ànima". Els cinc signants de l'article es queixen de les "reiterades deslleialtats i desmarcatges tàctics" de Duran en les últimes setmanes, i arriben fins i tot a dir que el nom d'Artur Mas ha sumat a la campanya electoral de CiU, mentre que el del líder de Duran ha restat. Però els crítics han carregat especialment contra la reacció de Duran després de les eleccions, i han opinat que intentar reconduir Mas cap a posicions "teòricament més assenyades és profundament ofensiu" pel 1.100.000 votants de CiU. El dret a decidir, afegeixen, ha estat avalat per més de dos milions de persones i ningú, al seu parer, i menys UDC, pot insinuar qüestionar aquest procés. Aquesta reacció d'UDC després del 25-N, "remant obertament en contra de l'estat propi", és el que els ha obligat a marxar, diuen, "per donar autèntic suport a Mas".

"Mentre uns debiliten des de dins la federació de CiU, d'altres mirarem d'enfortir el projecte amb que s'ha presentat a les eleccions. Per això ens afegirem a CDC, on sense complexos i molt majoritàriament, la gent és independentista", han anunciat els crítics, que han recordat que a CDC hi ha un sector democratacristià "prou sòlid" amb el que ja col·laboren a l'Associació Persona i Democràcia. "Per cert, no aspirem a cap càrrec, així que en Duran es pot estalviar els ridículs vetos de fa dos anys", afegeixen.

Puigdomènech i companyia constaten que continuar formant part d'UDC era ara una "insuportable contradicció permanent" entre el que pensen i el que fa la direcció del partit i Duran. Després d'apostar per Vila d'Abadal com a cap visible del sector crític, i vist que ell mateix ha decidit deixar el partit, han decidit també abandonar després "d'intentar-ho tot". "Hem aguantat calladament innombrables misèries partidistes", asseguren.

I marxen constatant que UDC i el seu líder és "una equació en la que cap altra idea ni persona compta". Duran, segons ells, "ha personificat el partit i li ha xuclat l'ànima, de tal forma que l'un i l'altra, irreversiblement, s'extingiran plegades". Apunten que no se senten part de la "realitat política virtual" que encapçala Duran, perquè ja no queden independentistes a la direcció d'UDC. "I si hi fossin, de què serveixen, si sempre callen?", han conclòs.

stats