Política 21/01/2019

Delgado afirma que el judici de l'1-O s'afronta "amb normalitat" i remarca que serà retransmès per televisió

La ministra de Justícia, de visita a Barcelona, diu que no la preocupen les protestes

Núria Orriols
2 min
La ministra Dolores Delgado

BarcelonaLa ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assegurat aquest dilluns des de Barcelona que el judici de l’1-O s’afronta “amb normalitat” i ha remarcat que es retransmetrà per televisió, com es fa en altres judicis, i que per tant tothom tindrà accés a les proves que es presenten. Delgado fa aquestes declaracions en la que probablement serà l'última setmana dels presos polítics independentistes a Catalunya, abans de ser traslladats a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada pels efectes que pot tenir en la ciutadania, ha afirmat que no la preocupen les mobilitzacions de la ciutadania, una qüestió –ha afegit– que és competència del ministeri de l’Interior. Una de les accions que es preparen des de l’independentisme és una manifestació de protesta a Madrid el primer cap de setmana després d’iniciar-se el judici, a més de diverses concentracions a les capitals de vegueria just el dia que comenci el procés judicial i mobilitzacions també a les capitals europees.

Delgado es reuneix a Barcelona amb la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, i amb la degana dels jutges, després de mantenir diverses trobades amb la Fiscalia i el president del Tribunal de Justícia de Catalunya, Jesus María Barrientos. No es trobarà, però, amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ja que –ha argumentat– ja tenia altres reunions concretades. A la tarda té previst veure's amb col·lectius d'advocats i procuradors.

En aquest sentit, ha dit que la “inestabiitat” i la “fractura social” es viuen als serveis públics, i també a l’administració de justícia, però que es treballa “amb normalitat”. També ha admès la necessitat de tenir més recursos per a jutges i fiscals, una de les reivindicacions en què en els últims temps insisteix el poder judicial.

stats