DRET A DECIDIR
Política 20/11/2012

El Govern crea un Consell de Diplomàcia pública per divulgar i promoure la causa catalana al món

El Patronat Catalunya Món es reconverteix en el Patronat Catalunya Món - Consell de la Diplomàcia Catalana per "desenvolupar una estratègia diplomàtica pública" per al "coneixement i reconeixement" de Catalunya al món

M.colomer / R. Mateos
1 min

BarcelonaEl Govern ha posat fil a l'agulla per començar a dissenyar una estratègia diplomàtica pública pròpia que treballi per al "coneixement i reconeixement" de Catalunya al món. Així ho ha exposat aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, després de la reunió del consell executiu, que ha decidit reconvertir el Patronat Catalunya Món, que ara dirigeix Roser Clavell, en el Patronat Catalunya Món - Consell de la Diplomàcia Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'organisme pretén "desenvolupar l'estratègia diplomàtica pública" per divulgar la causa catalana al món. De fet, el Govern que presideix Artur Mas ja ha deixat clar que les relacions internacionals seran clau en el procés d'autodeterminació que s'ha engegat a Catalunya.

Implicació de la societat civil

El Consell de la Diplomàcia Catalana (Diplo-Cat) pretén impulsar la marca Catalunya i el seu coneixement exterior i promoure la participació de la societat civil en la diplomàcia pública catalana. D'entrada, Homs ha assegurat que el Consell de la Diplomàcia catalana desenvoluparà la seva tasca "a partir dels mitjans que hi ha disponibles", i que en qualsevol cas, si cal "complementar" els mitjans que s'hi destinin, "ho decidirà el proper govern".

El portaveu del Govern ha explicat que precisament un dels objectius del Consell serà concretar l'abast que ha de prendre la diplomàcia catalana, la possibilitat de crear una escola pròpia de diplomàcia o si cal eixamplar la presència de seus del Govern a l'exterior. D'entrada, Homs ha admès que la "voluntat, quan es prenen aquestes decisions, no només passa per consolidar, sinó també per eixamplar la presència institucional a l'exterior".

stats