Política 04/07/2014

Duran sosté que la refundació del centre polític que abandera pretén "enfortir" CiU

El líder d'Unió sosté que el sobiranisme no atorga "cap centralitat específica" a la federació nacionalista

Oriol March
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, sosté que la refundació del centre polític català que va defensar diumenge passat a l'escola d'estiu del partit pretén "enfortir" CiU. Així ho explica en la seva carta web setmanal a la militància, on surt al pas de les reaccions –també dins de CDC– que ha provocat la seva proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es tracta de reforçar un espai polític a partir d'obrir-nos a sectors molt diversos, reforç que pretén enfortir CiU. Pretén sumar. Què va ser o és, sinó, la Casa Gran del Catalanisme de CDC? El cap de llista de les europees de CiU -que correspon proposar a CDC- ¿no és fruit d'aquesta suma que via Convergència s'aporta a CiU? I el conseller Mascarell, no és fruit de la mateixa voluntat? Unió mai no ho ha obstaculitzat, ans al contrari. ¿No és, doncs, només un dret, sinó un deure d'Unió fer el mateix des de la nostra especificitat i identitat? I tant que sí! No hem de perdre, doncs, el temps a discutir davant determinat tipus de reaccions", apunta Duran.

"Sóc conscient que el debat polític a Catalunya té en el dret a decidir i en la consulta del 9 de novembre un denominador comú transversal a diverses forces politiques. Tant de bo que aquesta transversalitat pugui abastar-ne encara més. Unió estaria encantada de fer realitat aquest desig i només el temps dirà si és possible fer-ho o no. Ara bé, establerta aquesta realitat transversal, també ha de quedar clar que –precisament perquè aquest objectiu és compartit per molts– no ens atorga cap centralitat especifica", assenyala.

stats