Política 28/08/2020

La Lliga Democràtica demanarà formalment l'indult dels presos polítics

La formació constitucionalista liderada per Astrid Barrio defensa que vol "contribuir a la reconciliació entre catalans"

Ara
2 min
Astrid Barrio: “Abans el catalanisme era més ampli i comptava amb el PSC i el PP”

BarcelonaLa Lliga Democràtica, una formació de centredreta unionista liderada per Astrid Barrio, ha decidit demanar formalment l'indult de tots els líders de l'1-O condemnats com a conseqüència del procés independentista, tant pel que fa als que avui són a la presó com a la resta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació ho va decidir ahir en el comitè executiu. En un comunicat, el partit reivindica la seva defensa del "marc constitucional", i emmarca la decisió en el "desig inequívoc de contribuir a la reconciliació entre catalans" i no "abonar cap tipus de confrontació" entre governs. En l'escrit, els dirigents de la Lliga es mostren "convençuts que és necessari concentrar els esforços en superar la crisi sanitària, econòmica i social que està provocant el covid-19".

El partit considera que l'indult dels presos polítics pot "contribuir decisivament" a fer que Catalunya "comenci a sortir de l'atzucac en què viu immersa des de fa massa temps" i a "encarar la resolució del conflicte polític". La formació ha emplaçat totes les forces sobiranistes a afegir-se a la petició d'indult. "Només amb una clara voluntat de girar full –apunta– podrem començar a tancar les ferides i tornar a posar el país en marxa".

La petició d'indult de la Lliga Democràtica, encara no formalitzada, s'afegeix a la que la setmana passada van presentar els expresidents del Parlament per a Carme Forcadell i la de la UGT per a Dolors Bassa. A més, el govern espanyol té una altra petició sobre la taula, registrada el 23 de desembre per l'advocat Francesc Jufresa. En paral·lel, els comuns han presentat una proposta al govern de Pedro Sánchez per reformar el delicte de sedició del Codi Penal.

stats