Política 03/09/2014

Rosa Díez marxa "tranquil·la" de la reunió amb Rajoy a la Moncloa sobre Catalunya

La líder d'UPyD ha recordat al president espanyol que "no està sol" en la defensa de la unitat d'Espanya

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Mariano Rajoy i Rosa Díez a la Moncloa. EFE

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha "marxat traquil·la" de la seva primera reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa. La portaveu de la formació ha traslladat al líder popular que "no està sol" en la defensa de la unitat d'Espanya i ha puntualitzat que Rajoy és "conscient de la gravetat de la situació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Requereix que unim forces tots els que creiem en Espanya i que tots els ciutadans som iguals davant la llei i que la defensa de la unitat espanyola és la principal tasca", ha agregat en una roda de premsa des de Moncloa després de la reunió.

Díez també ha agraït que Rajoy li hagi respost en només 24 hores a la seva petició formal de reunió, la qual cosa ha convertit aquest dimecres en un dia de cites polítiques creuades a Barcelona i Madrid. Per una banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, a les 12 h. I per l'altra, Rajoy ha rebut Díez a la Moncloa. Els temes sobre la taula? En els dos casos, el 9-N.

La portaveu d'UPyD i el president espanyol també han parlat de la polèmica reforma electoral plantejada pel govern central i que Díez rebutja de ple, però a diferència d'altres partits, sí que vol negociar.

La cita amb Rajoy també es produeix a només tres dies de la convocatòria del consell polític extraordinari d'UPyD per debatre una possible aliança amb Ciutadans.

stats