Política 07/04/2015

Ada Colau guanyaria a Barcelona gairebé empatada amb CiU, segons 'El Mundo'

El diari assegura que a la candidata de Barcelona en Comú li seria "gairebé impossible governar" la ciutat

Ara
1 min
Enquesta d''El Mundo' sobre les municipals a Barcelona

BarcelonaLa candidatura d'Ada Colau, Barcelona en comú, aconseguiria deu regidors a les municipals de Barcelona, gairebé empatada amb Xavier Trias, que es quedaria amb nou o deu regidors, segons una enquesta que publica demà 'El Mundo'. El diari parla "d'empat tècnic" i assegura que a Ada Colau li seria "gairebé impossible governar la ciutat". "Només un tripartit d'esquerres" amb el PSC i ERC podria arribar a formar un executiu, manté 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Darrere de CiU, que podria perdre quatre o cinc representants, l'enquesta situa Ciutadans, amb entre sis i set regidors, seguit del PSC, amb entre cinc i sis regidors, tot i que ara en té 11. ERC, gairebé amb el mateix percentatge de vots que els socialistes, es mouria en el mateix barem i podria arribar a multiplicar per tres els dos regidors que té ara a l'Ajuntament. El PP seria l'últim patit amb representació, amb quatre regidors, i en perdria cinc respecte de les últimes municipals. L'enquesta no dóna cap regidor a la CUP.

Per tot plegat el diari parla d'"una Barcelona ingovernable" i destaca que tant Barcelona en Comú com CiU quedarien molt lluny dels 21 regidors que marquen la majoria absoluta al consistori. A més, assegura que "la fragmentació i la mínima diferència entre els partits" impedirien un govern en minoria. L'enquesta, feta per Sigma Dos, dóna un 22,3% dels vots a Colau, molt poc per davant del 21,4% que rebria Trias. I afegeix que "la sensació en les municipals del 24 de maig seria Ciutadans, que, després de fracassar en les dues anteriors temptatives, irrompria com a tercera força amb més del 14% dels sufragis".

stats