NOVES FORMACIONS
Política 04/02/2015

Rivera afirma que comparteix "part del diagnòstic" de Podem però "C's és més modern i avançat"

El líder de Ciutadans rebutja a TV3 "polítiques intervencionistes del segle XIX o XX" que atribueix a la formació de Pablo Iglesias

Ara
2 min
Albert Rivera, durant l'entrevista a 'Els matins'

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha reconegut aquest dimecres en una entrevista a 'Els matins' de TV3 que coincideix en "part del diagnòstic" amb Podem i ha assegurat que "segurament" acabarien votant junts en qüestions com "el sistema de partits, la reforma del sistema electoral, la despolitització de la justícia o en el pacte nacional contra la corrupció", tot i que ha marcat distàncies "en polítiques econòmiques o socials". "Podem planteja polítiques antigues", ha afirmat, assegurant que proposa "intervenir empreses o sortir de l'euro", cosa que el converteix en un "projecte poc europeu". "C's és més modern i avançat i concilia l'estat del benestar i l'economia de mercat", ha assegurat, i ha rebutjat "polítiques intervencionistes del segle XIX o XX".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, Rivera ha celebrat que l'auge de Podem "ajuda a fer quallar la idea que es poden canviar les coses", perquè les enquestes assenyalen que "ja no hi ha bipartidisme, sinó quatripartidisme". "Sempre he defensat que calia regeneració política, estic content", motiu pel qual insta a no "criminalitzar" Podem: "Ara hem de convèncer i que la gent voti". "Com a la Transició, gent de la societat civil o del sector privat entra en política", ha destacat, cosa que ha afirmat que "no ho hem de veure amb recel, sinó com una oportunitat".

En aquest sentit, Rivera ha definit C's com "un partit reformista i crític amb Espanya" i ha assegurat que la volen "canviar perquè necessita una segona transició". Per això, ha avançat que la seva formació es presentaran "a totes les comunitats". En tot cas, pel que fa a Catalunya, ha instat al PSC, el PP, ICV i Podem a pactar un nou Govern no sobiranista després de les eleccions del 27-S.

stats