Política02/09/2015

Albiol avisa Mas que saltar-se la llei és propi de "dictadors bananers"

El candidat del PP manté el to dur contra el president de la Generalitat en defensa de la reforma del Tribunal Constitucional

Europa Press

BARCELONAEl candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha lamentat que el president Artur Mas consideri la reforma del Tribunal Constitucional com una cosa pròpia dels anys trenta, i li ha replicat que incomplir la llei és propi de "dictadors bananers ".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Saltar-se la legalitat d'un país és propi de dictadors bananers que creuen que es poden modular les lleis en funció del que els interessa. Si els van bé, les accepten, i si no, se les salten 'a la torera'", ha declarat abans de visitar el Gran Teatre del Liceu, a Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

També ha censurat que hi hagi dirigents catalans que s'alarmin davant la reforma del TC quan l'únic que persegueix és que es compleixin les sentències, i ha opinat que la posició d'aquests dirigents genera perplexitat: "Ho expliques a qualsevol persona que vingui de fora i al·lucina".

El candidat considera que el primer que hauria de felicitar-se per la reforma del TC és el Govern, ja que tindrà més garanties a partir d'ara si considera que l'Estat incompleix sentències de l'alt tribunal.

Cargando
No hay anuncios

Ha negat que l'anunci de la reforma fos un acte electoralista tot i que ell estigués entre els que la van explicar, i ha defensat que hi va assistir perquè, entre altres motius, en el seu moment li van demanar "opinió" sobre la reforma de la llei.