NOU FINANÇAMENT
Política10/02/2014

Camacho es reunirà amb Fabra, Bauzá i Valcárcel per acostar posicions sobre el nou finançament

La presidenta del PP a Catalunya diu que aquesta reforma ha de ser un dels principals reptes a afrontar el 2014

Efe

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dilluns que es reunirà amb els presidents del País Valencià, Alberto Fabra; de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, i de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, per parlar sobre la reforma del model de finançament autonòmic. En roda de premsa a la seu del PP, Sánchez-Camacho ha assenyalat que millorar el model de finançament és un dels reptes principals que l'Estat ha d'afrontar el 2014, juntament amb la reforma tributària i la baixada d'impostos, i que s'ha d'encarar des del "consens" i no des de la "confrontació".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta dels populars catalans ha explicat que la millora del finançament s'ha de basar en els principis de la "paritat" i de l'"equitat", perquè les comunitats que "més aporten" puguin "seguir creixent", però sense deixar de banda la solidaritat entre comunitats. Per això, Sánchez-Camacho es reunirà amb els presidents autonòmics valencià, balear i murcià, atès que considera que ja estan treballant en l'assumpte i que estaran d'acord en qüestions com que els costos dels serveis públics i la pressió fiscal siguin iguals a totes les comunitats autònomes.

Cargando
No hay anuncios

"Hem de solucionar el problema que tenim, i Cristóbal Montoro sap que el model de finançament actual no agrada a ningú. El nou model ha de permetre créixer a les comunitats que aporten des de l'equitat i paritat als costos dels serveis públics i de la pressió fiscal", ha asseverat. "Serà un procés llarg i difícil –ha afegit Sánchez-Camacho– perquè tots haurem de cedir. Però hem d'estar a l'altura del gran repte del nou model de finançament, perquè serà el garant d'una millor relació entre tots".

Balances fiscals entre províncies i comarques

Cargando
No hay anuncios

La dirigent del PP ha mantingut que els comptes públics regionalitzats que el ministeri d'Hisenda publicarà al març ajudaran a conèixer la diferència dels preus dels serveis a les diferents comunitats autònomes. Sánchez-Camacho ha avançat també que al llarg de la setmana sol·licitarà formalment les balances fiscals entre les províncies i comarques de Catalunya per analitzar la solidaritat al territori.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha lamentat que CiU i el president català, Artur Mas, estiguin "despreocupats" sobre aquest tema, i considera que això respon al fet que el Govern ja "té decidit quines d'aquestes mesures són recentralitzadores abans que es facin".

Cargando
No hay anuncios

La primera reunió, amb Fabra

Sánchez-Camacho ha apuntat que es reunirà de manera oficial en primer lloc amb el president Fabra perquè li expliqui l'informe que ha sol·licitat a experts amb aquest objectiu, i que també mantindrà reunions amb Bauzá i Valcárcel, per compartir postures des de les comunitats que més aporten.

Cargando
No hay anuncios

La líder popular ha assenyalat que no tanca la porta a parlar amb altres presidents autonòmics del PP, de manera que també contempla reunions amb altres líders regionals, com el gallec Alberto Núñez Feijóo.