Política 13/11/2013

L'ambaixador palestí a Espanya acusa Mas de "violar" els drets del seu poble

"Visitar els territoris palestins ocupats a Jerusalem Oriental és una violació dels drets dels palestins i de la política", sosté el representant palestí a Espanya

Efe
2 min
EL DESIG DE MAS Mas va dipositar un missatge que no va revelar al Mur de les Lamentacions.

MadridL'ambaixador palestí a Espanya, Musa Amer Odeh, s'ha mostrat avui molest amb la recent visita a Israel del president català, Artur Mas, ja que durant la mateixa, ha subratllat, es va produir una "violació de la política de la Unió Europea i dels drets del poble palestí". En una trobada amb periodistes, l'ambaixador s'ha referit a la visita de quatre dies que Mas va realitzar a Israel i que, segons ha dit, va incloure un recorregut per Jerusalem Est "acompanyat d'israelians", cosa que "viola la política europea".

"Respectem els assumptes interns dels països, però no acceptem que ningú violi els drets del nostre poble (...). Visitar els territoris palestins ocupats a Jerusalem Oriental és una violació dels drets dels palestins i de la política" de la UE, ha afegit el diplomàtic.

Els dirigents "europeus, quan visiten Jerusalem Est, mai van acompanyats per israelians, perquè és un territori ocupat per la força" per Israel, ha insistit el diplomàtic, que ha recordat que aquesta part de la ciutat santa és reivindicada com a futura capital d'un estat palestí.

Tant la Unió Europea com la resta de la comunitat internacional no reconeixen l'annexió de Jerusalem Est per part d'Israel. Segons l'opinió de l'ambaixador, si Mas hagués consultat el consolat espanyol a la zona abans de realitzar la visita "aquesta situació no s'hauria produït".

Amer Odeh també ha dit que Mas "no va estar encertat" quan, durant aquesta visita, va posar Israel com a "exemple de país on es pot aprendre molt". "Nosaltres mai entendrem com Israel pot ser considerat un exemple, mentre viola les normes internacionals i els drets del poble palestí. Ens han sorprès aquestes declaracions, precisament quan Israel viola tots els dies, a totes hores, els acords internacionals", ha afirmat el diplomàtic.

Per l'ambaixador, "les relacions econòmiques no ho són tot. Tenim principis i hem de respectar-los".

stats