Política11/08/2014

Andalusia exigeix a Rajoy la reforma del model de finançament autonòmic

La Junta Andalusa denuncia que l'informe de les balances fiscals evidencia que són una de les comunitats més perjudicades

Efe

SevillaLa conselleria d'Hisenda andalusa ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions del president del govern espanyol sobre la impossibilitat de reformar el model de finançament autonòmic i ha exigit la revisió del sistema. En un comunicat ha respost a les declaracions a Palma de Rajoy, qui va manifestar que és "impossible" canviar el model de finançament autonòmic fins que es recuperi l'economia i augmenti la recaptació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Junta d'Andalusia ha recordat que l'actual sistema (2009-2013) ha complert la seva vigència de cinc anys, i "és obligatòria la seva reforma", i ha insistit que, "per la incorrecta aplicació del model, Andalusia ha deixat de rebre 3.456 milions". Segons la conselleria, la reforma del model és "necessària i urgent", ja que presenta "profundes desigualtats en la seva aplicació, tal com han posat de manifest recentment agències independents com Standards and Poor's".

Cargando
No hay anuncios

També es refereix a l'informe de comptes públics territorialitzats (balances fiscals), encarregat pel govern central, i "adverteix que l'aplicació de l'actual model perjudica unes comunitats i en beneficia d'altres, cosa que està tenint repercussió en el creixement econòmic i en la creació d'ocupació". Tots els organismes que han estudiat el model conclouen, segons la Junta, que Andalusia i València són les comunitats més perjudicades per l'actual sistema de finançament autonòmic.