Política 11/08/2014

Andalusia exigeix a Rajoy la reforma del model de finançament autonòmic

La Junta Andalusa denuncia que l'informe de les balances fiscals evidencia que són una de les comunitats més perjudicades

Efe
1 min

SevillaLa conselleria d'Hisenda andalusa ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions del president del govern espanyol sobre la impossibilitat de reformar el model de finançament autonòmic i ha exigit la revisió del sistema. En un comunicat ha respost a les declaracions a Palma de Rajoy, qui va manifestar que és "impossible" canviar el model de finançament autonòmic fins que es recuperi l'economia i augmenti la recaptació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Junta d'Andalusia ha recordat que l'actual sistema (2009-2013) ha complert la seva vigència de cinc anys, i "és obligatòria la seva reforma", i ha insistit que, "per la incorrecta aplicació del model, Andalusia ha deixat de rebre 3.456 milions". Segons la conselleria, la reforma del model és "necessària i urgent", ja que presenta "profundes desigualtats en la seva aplicació, tal com han posat de manifest recentment agències independents com Standards and Poor's".

També es refereix a l'informe de comptes públics territorialitzats (balances fiscals), encarregat pel govern central, i "adverteix que l'aplicació de l'actual model perjudica unes comunitats i en beneficia d'altres, cosa que està tenint repercussió en el creixement econòmic i en la creació d'ocupació". Tots els organismes que han estudiat el model conclouen, segons la Junta, que Andalusia i València són les comunitats més perjudicades per l'actual sistema de finançament autonòmic.

stats