"Tenim ara més violacions que abans de tota aquesta onada feminista": les frases de Ramón Tamames

El candidat de Vox a la moció de censura ha provocat algunes rialles a l'hemicicle i moments de "vergonya aliena", segons alguns grups

4 min
L'economista Ramon Tamames posa per a una foto amb membres de Vox

MadridEl candidat de Vox a la moció de censura, Ramón Tamames, no ha deixat ningú indiferent amb les seves intervencions aquest dimarts i dimecres al Congrés espanyol. Ha retret als portaveus la seva vehemència i en la segona jornada del debat els ha dedicat una valoració en forma de comentari. Aquestes són algunes de les frases més destacades de l'economista:

  1. "En la Guerra Civil no hi ha un lloc bo i un de dolent, es van cometre atrocitats als dos bàndols. Això no s'explica en la nova història d'Espanya [...] Ningú no sap qui és Blas Piñar. En canvi, tothom sap que a Largo Caballero li van dir que era el Lenin espanyol. Ell s'ho va creure i va acabar en Guerra Civil". 
  2. "Ara ser antifranquista no té cap mèrit. És a moro muerto, gran lanzada. Per què es parla tant de feixistes? Poden dir-ne neoconservadors o poden dir-ne elitistes".
  3. El que s'ha fet amb el Codi Penal no és precisament d'adoradors de la democràcia i la seguretat jurídica. [...] Hauria d'haver proposat una moció de dissolució de les Corts espanyoles perquè això no s'ha fet ni a Polònia ni a Hongria".
  4. [A Yolanda Díaz] "No només ha sigut un discurs interessant en molts dels seus passatges, ha sigut de presentació d’un projecte polític que crec que es diu Sumar. Faria una recomanació a la vicepresidenta: que sintetitzi els seus punts per poder-los apreciar més tranquil·lament".
  5. "Utilitzen les dones com si fossin una moneda de canvi. Per a dones en tenim una, Isabel la Catòlica, que al segle XVI tenia més poder que el mateix rei. A més, tenim ara més violacions que abans de tota aquesta onada feminista".
  6. "Els socialistes no poden anar a la investidura de bracet de partits independentistes que volen destruir el país que volen governar [...] Tot es va començar a torçar amb una sèrie de concessions als hereus de Batasuna i ETA".
  7. "L'Íbex-35 està sent criticat permanentment com si fos una nit fosca de conjures del maligne capitalisme espanyol. És un índex de borsa que recull l'essencial de les 35 empreses espanyoles amb el profund significat que tenen el 75% del seu negoci fora d'Espanya perquè ho fan bé, i si ho fan és precisament perquè tenim un tractament molt obsolet dels grups industrials al nostre país. S'està veient en el cas de Ferrovial".
  8. "Han vingut els Estats Units a portar-nos la guerra d'Ucraïna. Haurà de venir Xina a salvar-nos de la guerra? Per què hi és, Europa? Per què tantes reunions si després de l'experiència de Iugoslàvia, continuem en una guerra que no hem portat nosaltres?"
  9. "El president del govern espanyol ha fet una intervenció d'una hora i quaranta minuts. Asimov va explicar la història no només de la República romana, sinó també de l'Imperi Romà. Per què hem de parlar tant? Hauran de canviar el reglament de la cambra i posar límits de temps. [...] No es pot estar una hora i quaranta minuts escoltant algú donant lliçons sobre coses sobre les quals no hem demanat que ens informi".
  10. "He fet un repàs de tots els intervinents d'ahir i avui. Aquesta moció de censura ha estat qualsevol cosa menys ociosa. Ha estat un repàs de la política en molts aspectes". 
  11. "He examinat la intervenció de la CUP i m'ha semblat que té punts d'interès, com totes, però especialment sobre els temes de Catalunya".
  12. "He escoltat la intervenció de la senyora Aizpurua sobre Bildu i m'ha semblat que naturalment no puc coincidir amb ella per raons de separatisme. No puc coincidir tampoc amb el senyor... representant del BNG i el del PNB. Els bascos es pensen que estan encara oprimits. Què és, això? De què es queixen si tenen la confederació fiscal? [...] Avui el separatisme a Galícia no té sentit". "Al representant del PNB [Aitor Esteban] sempre que el veig a la TV l'escolto amb molt d'interès".
  13. "A Baldoví, de Compromís, també li agrada parlar alt i no per parlar alt es té raó, perquè a vegades s'arriba al crit. El crit estava bé per a la independència de Cuba, però aquesta no és una casa per cridar, és per parlar".
  14. "Ha sigut una sessió mitinguera preparatòria de les eleccions del 28-M. [...] Els espanyols estem avorrits de la terminologia del 36, de feixistes i antifeixistes. Allò va ser el preludi d'una cosa molt dolenta, esperem que aquesta no sigui semblant. 
  15. "El cas de Ferran Belt, del PDELat; PDECat, perdó. El nou partit polític català [...] Míriam Nogueras no em va convèncer amb els seus temes de Junts per Catalunya. Catalunya, com deia Pau Gasol, és un tros d'Espanya, és la millor definició. Té un futur que no és Waterloo. Waterloo va ser una derrota per a Napoleó i serà per a qui habita aquell palau brussel·lès".
  16. "Vaig conèixer Albert Rivera. Va ser un intent important, el de Cs, que es va esguerrar. Veurem si es mantenen o no en les eleccions. Ho estudiarem amb molt interès".
  17. "No veig que Vox hagi de fer res contra la Constitució: està per la unitat, la bandera i la monarquia parlamentària [...] Els proposants han tingut la valentia que no ha tingut cap grup parlamentari anterior de convidar-me a encapçalar aquesta proposta".
stats