Política 19/07/2015

L'exalcalde de Cerdanyola (ICV) dóna suport a Romeva: "Ningú pot fer-te cap retret"

Acusa els ecosocialistes que basteixen la confluència Catalunya Sí que es Pot de "servir els interessos de l'Estat" i "dividir les diferents sensibilitats del sobiranisme"

Ara
1 min
Imatge de la carta oberta de Toni Morral, publicada al seu blog

BarcelonaCarta oberta d'un dirigent d'ICV per donar suport a Raül Romeva. Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola del Vallès, es dirigeix d'aquesta manera a qui encapçalarà la candidatura pactada entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes: "Em sento dolgut per les declaracions dels teus excompanys de partit, que encara són els meus [en referència a ICV]. És això el que em genera la necessitat d’expressar-te, públicament, la meva opinió i el meu suport a la decisió que tan valentament has pres", assegura Morral en la missiva feta pública al seu blog.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ecosocialista afegeix que, coneixent el "tarannà" de Romeva, incorporar-se a la candidatura que bateja com la llista de la "unitat per la llibertat" no li ha significat cap "renúncia". "El teu capital personal i ideològic reforça el caràcter plural i transversal d'aquesta candidatura que vol representar una majoria social on ens trobem molts", assevera. "És una candidatura de múltiples sensibilitats ideològiques de persones que compartim la il·lusió de ser un país lliure", assevera Morral.

"Ningú pot fer-te cap retret", afegeix, "has fet un gest valent, coherent i generós". Morral també expressa la seva "preocupació" perquè la candidatura Catalunya Sí que es Pot generi una "confrontació oberta" amb la candidatura liderada per Romeva, "etiquetant-la de candidatura de les retallades". Un pronòstic que ja s'ha complert aquest diumenge en la presentació de la confluència entre Podem, ICV i EUiA, on s'han erigit com l'"alternativa" al "projecte d'Artur Mas".

Així, el mateix membre d'ICV Toni Morral acusa Catalunya Sí que es Pot de "servir els interessos de l'Estat per intentar dividir les diferents sensibilitats del sobiranisme" i que "creen una incomoditat insuportable als independentistes d'ICV".

stats