Política11/11/2014

Del 'c'est la vie, mon ami' (pel suport perdut d'ERC), a la consulta "amb tots els ets i uts": el full de ruta de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat ha detallat els passos que cal seguir després del 9-N

Ara

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat quin és el seu full de ruta després del 9-N. A continuació, les deu frases que resumeixen l'anàlisi de la situació que ha fet i els pròxims passos que cal fer.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 1. "L'operatiu del 9-N va funcionar com un rellotge i no era fàcil perquè teníem molts impediments. Aquest és un mèrit col·lectiu. Es va fer gràcies als voluntaris, al teixit associatiu i a les corporacions públiques."

Cargando
No hay anuncios

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 2. "Els sistemes informàtics de la Generalitat han estat objecte d'atacs cibernètics organitzats duríssims. Això va posar en perill temes tan sensibles com l'accés al servei d'emergències mèdiques, els historials clínics i la recepta electrònica. Tenim la sospita que no poden ser uns quants 'hackers' amateurs que organitzen una cosa així."

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 3. "Diumenge va ser una prova inequívoca de la voluntat de ser, de dir que no som objectes en mans de ningú, sinó subjecte polític."

Cargando
No hay anuncios

4. "Poques hores abans, fins i tot la fiscalia va començar unes primeres diligències que tenien el propòsit d'intentar espantar, confondre i intimidar gent que volia participar en el 9-N".

5. "Les eleccions només són l'instrument per poder fer la consulta. No confonguem l'instrument amb l'objectiu. L'objectiu no són les eleccions, sinó la consulta definitiva amb tots els ets i uts."

Cargando
No hay anuncios

6. "He enviat una carta a Rajoy per convidar-lo a un diàleg permanent, acordar els termes d'una consulta definitiva i políticament vinculant i recordar-li que el que tenim entre mans només es pot resoldre des de l'alta política i no des dels tribunals."

7. "En els propers dies, convocaré una ronda de converses amb totes les formacions polítiques catalanes que van portar el dret a decidir al programa o van votar a favor de la llei de consultes abans de fer la meva reflexió final. Encara que el PSC no ha estat implicat com els altres, entenc que de cara a aquesta recta final en la qual entrarem hem de recuperar el màxim d'efectius possibles."

Cargando
No hay anuncios

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 8. Sobre la llista unitària: "Catalunya avança més i millor quan anem junts. Intentaré superar possibles desacords que hi hagi."

9. "El Govern va arriscar tant per complir amb el compromís del 9-N que s'ha quedat en minoria. 'C'est la vie, mon ami'. Algú algun dia hauria d'explicar per què. És una sensació agredolça, hem complert i no tenim la majoria".

Cargando
No hay anuncios

10. "No frenarem el procés a l'espera de la resposta del govern espanyol".

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }