Política03/05/2012

Mas crida la societat a reaccionar de forma "contundent" a favor del pacte fiscal abans de negociar-lo a Madrid

Els dos presidents coincidiran aquest dijous sopant al Palau de Pedralbes però no es reuniran formalment

Oriol March

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat aquest dijous el conjunt de la societat catalana a reaccionar de forma "contundent" a favor del pacte fiscal abans de la negociació amb el govern espanyol. Mas ha subratllat que Catalunya xoca en aquest tema contra una "paret molt alta, molt dura i molt gruixuda". "Raó de més perquè tothom entengui que ha arribat el moment, en els propers mesos, que la resposta a Catalunya ha de ser una resposta contundent, no només pot venir d'un govern o d'un Parlament, sinó del conjunt de la societat", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas i Rajoy coincidiran aquest dijous sopant al Palau de Pedralbes però no es reuniran formalment, segons han explicat fonts del Govern. En un dinar-col·loqui organitzat per l'Associació pel Progrés de la Direcció i Deloitte, Mas ha tornat a insistir en la necessitat que Catalunya vagi unida a reclamar el pacte fiscal a Mariano Rajoy. El president ha reconegut que els catalans xoquen en aquest tema "contra una paret molt alta, molt dura i molt gruixuda", que no vol que res canviï.

Cargando
No hay anuncios

"Cal preguntar a Navarro i a Sánchez-Camacho per què no hi ha unitat pel pacte fiscal"

Mas també s'ha referit a la reclamació a Madrid d'un millor tracte fiscal per a Catalunya. Segons el president de l'executiu català, cal preguntar a Pere Navarro –primer secretari del PSC– i a Alícia Sánchez-Camacho –presidenta del PP a Catalunya– per què no hi ha acord pel pacte fiscal. "Els demano als socialistes i populars que facin com els seus homòlegs bascos i navarresos, que defensen sense fissures el concert econòmic", ha insistit Mas.

Cargando
No hay anuncios

Mas ha assegurat que "si els que manen a Europa només ofeguen no aconseguirem més". En aquest sentit, Mas ha reclamat a les institucions europees que s'esforcin a explicar bé les mesures d'austeritat per tal de no desanimar la ciutadania. El cap de l'executiu ha demanat al Banc Central Europeu, reunit avui a Barcelona, i a la resta d'institucions comunitàries que "protegeixin l'euro de debò". Mas ha posat com a exemples els països nòrdics, que a la dècada dels 90 eren "pròxims al col·lapse" i se'n van sortir gràcies a una "mentalitat col·lectiva".