Política25/05/2015

Assumpta Escarp: "El PSC s'ha consolidat com a força municipalista"

En declaracions a Catalunya Ràdio, la secretària d'organització del PSC valora positivament els resultats dels socialistes catalans en les eleccions locals

Ara

BarcelonaAssumpta Escarp, secretària d'organització del Partit Socialista de Catalunya, ha valorat positivament els resultats del seu partit a les eleccions municipals del 24-M: "El PSC és la segona força en nombre de vots a Catalunya. S'ha consolidat com a força municipalista, que és el que ha sigut sempre a Catalunya", ha explicat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el territori català, el PSC ha passat de tenir 2.117 regidors l'any 2011 a prop de 1.260. Conserva alcaldies com la de Tarragona, Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat i aconsegueix majoria absoluta a Santa Coloma de Gramanet gràcies a Núria Parlon, però a Lleida retrocedeixen i pateixen un gran sotrac a Barcelona, on només tenen 4 regidors. "Ha consolidat algunes alcaldies i ha retrocedit aquelles –ha dit Escarp– La ciutadania, davant d'alguns fets, reacciona de determinada". Escarp ha valorat de forma molt positiva la victòria dels socialistes a Mataró, on han passat a ser la força més votada.

Cargando
No hay anuncios

Escarp ha explicat en clau de desgast el retrocés d'Àngel Ros a Lleida, on passa de 15 a 8 regidors, tot i que encara resisteix com a força més votada. "Cada municipi té les seves realitats i a Lleida els socialistes hem governat ja molts anys. Però penso que l'alcalde Ros serà capaç d'articular un diàleg amb les altres formacions per formar un govern a la ciutat".