Política 25/05/2015

Assumpta Escarp: "El PSC s'ha consolidat com a força municipalista"

En declaracions a Catalunya Ràdio, la secretària d'organització del PSC valora positivament els resultats dels socialistes catalans en les eleccions locals

Ara
1 min
La secretària d'organització, Assumpta Escarp / ACN

BarcelonaAssumpta Escarp, secretària d'organització del Partit Socialista de Catalunya, ha valorat positivament els resultats del seu partit a les eleccions municipals del 24-M: "El PSC és la segona força en nombre de vots a Catalunya. S'ha consolidat com a força municipalista, que és el que ha sigut sempre a Catalunya", ha explicat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el territori català, el PSC ha passat de tenir 2.117 regidors l'any 2011 a prop de 1.260. Conserva alcaldies com la de Tarragona, Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat i aconsegueix majoria absoluta a Santa Coloma de Gramanet gràcies a Núria Parlon, però a Lleida retrocedeixen i pateixen un gran sotrac a Barcelona, on només tenen 4 regidors. "Ha consolidat algunes alcaldies i ha retrocedit aquelles –ha dit Escarp– La ciutadania, davant d'alguns fets, reacciona de determinada". Escarp ha valorat de forma molt positiva la victòria dels socialistes a Mataró, on han passat a ser la força més votada.

Escarp ha explicat en clau de desgast el retrocés d'Àngel Ros a Lleida, on passa de 15 a 8 regidors, tot i que encara resisteix com a força més votada. "Cada municipi té les seves realitats i a Lleida els socialistes hem governat ja molts anys. Però penso que l'alcalde Ros serà capaç d'articular un diàleg amb les altres formacions per formar un govern a la ciutat".

stats