Política 15/08/2015

El sindicat majoritari de la Guàrdia Civil replica a Fernández Díaz que Rato no ha denunciat intimidacions

Lamenta que s'utilitzin criteris diferents dins del cos i demana la dimissió del ministre de l'Interior

Efe
1 min

MadridL'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha expressat el seu "desconcert" per les explicacions que ha donat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per justificar la seva reunió amb Rodrigo Rato, ja que "no hi ha constància" que l'expresident de Bankia hagi presentat una denúncia per sentir-se intimidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'AUGC ha lamentat que Fernández Díaz "utilitzi un criteri diferent per mesurar les amenaces rebudes per dos ciutadans espanyols", en referència a les que –assegura– pateix un guàrdia civil, "la tasca del qual va servir per desarticular una banda criminal", i que –sosté– han estat obviades enfront de les que, segons sembla, ha rebut Rato.

El ministre de l'Interior va assegurar ahir al Congrés que es va reunir al seu despatx amb Rato perquè aquest li va expressar la seva preocupació per la seva seguretat i la de la seva família, ja que rep amenaces i ofenses verbals i en les xarxes socials.

Segons l'AUGC, mentre que no hi ha constància que Rato "hagi presentat cap denúncia per sentir-se intimidat", sí que hi ha proves que certifiquen que l'agent "ha patit amenaces greus i serioses" que ha comunicat a la cadena de comandaments de la Guàrdia Civil sense que hagin estat ateses.

Per aquest "tracte diferenciat", l'AUGC ha reiterat la seva exigència de dimissió del ministre, ja que "una vegada més es produeix una mostra de la falta d'atenció cap als greus problemes interns que pateixen els guàrdies civils".

stats