Política 30/10/2014

Aznar va recórrer a un funcionari per aconseguir comissions milionàries amb Gaddafi, segons eldiario.es

Pablo Casado, ara diputat del PP, era assessor de l'oficina de l'expresident

Ara
1 min
L'expresident Aznar amb Gadafi l'any 2003 / BERNARDO RODRIGUEZ / EFE

BarcelonaJosé María Aznar va recórrer a un alt funcionari per aconseguir comissions milionàries amb el règim de Muamamar al-Gaddafi, l'any 2010, segons revela avui Eldiario.es

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'home amb qui Aznar va confiar per aquestes negociacions és, segons el diari, Pablo Casado, llavors vocal assessor de l'oficina de l'expresident.

Actualment Casado és diputat del PP per la província d'Ávila i ha declarat davant del Congrés un ingrés de 46.184,51 euros a l'exercici del 2001 en concepte de "sou de funcionari eventual del GRUP A1 nivell 30 del Ministeri de la Presidència".

Aznar va pactar una comissió amb una constructora filial del grup sevillà Abengoa per aconseguir adjudicacions amb el règim de Muammar al-Gaddafi, l'any 2010. Segons el diari, l'expresident espanyol va cobrar l'1% de tots els contractes que Befesa, dedicada a la construcció de dessaladores, tanqués amb el govern libi, fins un màxim de 250 milions d'euros. A partir d'aquesta xifra, Aznar ingressaria un 0,5% de comissió de la facturació, a banda del cobrament inicial de 100.000 euros.

stats