Política 01/12/2014

Camacho anuncia que Rajoy farà "tan aviat com pugui" un acte amb la societat civil catalana

La líder del PP de Catalunya deixa clar, però, que el president espanyol "no farà cessions polítiques"

Efe
2 min

BarcelonaLa líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, farà "tan aviat com pugui" un acte amb la societat civil a Catalunya, i ha insistit que s'ha de "recuperar l'estima i confiança de milions de catalans" cap a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho ha recalcat, com va fer durant la visita de Rajoy aquest dissabte a Barcelona, quan va reclamar més presència de l'Estat, que "hi ha molts catalans que se senten catalans i espanyols i se senten desemparats davant el que no és una presència constant i permanent del Govern" espanyol.

"Hem deixat perdre l'explicació d'Espanya, el que està fent Espanya i el que construïm junts. No l'hem fet com l'hauríem de fer. L'hem de vendre en positiu de manera constant i recuperar l'estima i confiança en Espanya per part de milions de catalans", ha assenyalat, admetent que "sens dubte" s'han comès errors des del PP en aquest sentit.

Així, Sánchez-Camacho ha opinat que s'ha de "modernitzar i reforçar el pacte constitucional" i "tenir una presència més gran d'Espanya (a Catalunya), més presència del president i del govern".

"Diuen que Rajoy va venir a un acte de partit (a Catalunya). El van criticar si no venia i el critiquen si ve. Rajoy ha estat venint a molts actes, amb empreses i sectors, l'últim va venir per a la Marca Espanya amb centenars d'empresaris. Per tant, ha estat venint permanentment a Catalunya, coneix bé Catalunya i es farà un acte també amb la societat civil tan aviat com es pugui", ha avançat la líder del PP de Catalunya.

Però ha deixat clar que el president del govern espanyol "no farà cessions polítiques davant els que no han respectat les resolucions del Constitucional, han creuat la línia vermella que mai s'hauria d'haver creuat i incompleixen la legalitat i la Constitució".

"Blanquejar" la marca CDC

Sánchez-Camacho ha carregat, a més, contra la llista única que proposa el president català, Artur Mas, una llista de país "sense partits, sense programes i amb adhesions indestructibles" que "trenca les essències d'un model democràtic", en la que Mas intenta "salvar-se" i "blanquejar la marca CDC, afectada per la corrupció".

D'una altra banda, ha considerat que "seria bo i necessari que, en moments de gran incertesa, hi hagués un gran pacte d'Estat, com el model alemany", entre PP i PSOE: "Però per mala sort, trobem a faltar (Alfredo Pérez) Rubalcaba, perquè Pedro Sánchez està deixant perdre el sentit d'Estat del PSOE".

"Sánchez està més preocupat de Podem que de ser alternativa al PP. Mentre miri més Podem que el PP, les coses li seguiran anant pitjor", ha dit Sánchez-Camacho.

stats