Política04/09/2015

Cameron refusa comparar Catalunya i Escòcia: "No hi ha dos casos iguals"

El primer ministre britànic considera que si Catalunya s'independitzés s'hauria de "posar a la cua" per tornar a entrar a la UE. "Els estats i els que volen un camí diferent han d'obeir la llei", afirma

Dani Sánchez Ugart

MadridEl primer ministre britànic, David Cameron, ha evitat aquest divendres establir un paral·lelisme entre el cas català i l'escocès, i ha afirmat que "no hi ha dues situacions iguals". Després de reunir-se amb el president espanyol, Mariano Rajoy, al palau de la Moncloa, Cameron ha considerat que "és molt important que els governs, els estat i els que volen agafar un camí diferent obeeixin les lleis".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre si Catalunya continuaria o no a la Unió Europea després d'una declaració d'independència, Cameron ha afirmat que "sembla clar" que "quan un territori es separa del seu estat s'ha de posar a la cua er tornar entrar a la UE, rere els països que ja volien entrar".

Cargando
No hay anuncios

Rajoy, per la seva banda, ha afirmat que Artur Mas vol "veure com l'ajudem a que es produeixi la independència" i ha dit que no està disposat a "dialogar sobre la unitat d'Espanya".