Política 04/09/2015

Cameron refusa comparar Catalunya i Escòcia: "No hi ha dos casos iguals"

El primer ministre britànic considera que si Catalunya s'independitzés s'hauria de "posar a la cua" per tornar a entrar a la UE. "Els estats i els que volen un camí diferent han d'obeir la llei", afirma

Dani Sánchez Ugart
1 min
Cameron i Rajoy / EFE

MadridEl primer ministre britànic, David Cameron, ha evitat aquest divendres establir un paral·lelisme entre el cas català i l'escocès, i ha afirmat que "no hi ha dues situacions iguals". Després de reunir-se amb el president espanyol, Mariano Rajoy, al palau de la Moncloa, Cameron ha considerat que "és molt important que els governs, els estat i els que volen agafar un camí diferent obeeixin les lleis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre si Catalunya continuaria o no a la Unió Europea després d'una declaració d'independència, Cameron ha afirmat que "sembla clar" que "quan un territori es separa del seu estat s'ha de posar a la cua er tornar entrar a la UE, rere els països que ja volien entrar".

Rajoy, per la seva banda, ha afirmat que Artur Mas vol "veure com l'ajudem a que es produeixi la independència" i ha dit que no està disposat a "dialogar sobre la unitat d'Espanya".

stats