Política23/06/2015

Candela López: "Patíem un immobilisme del PP i era imprescindible un acord per tenir un govern estable"

L'alcaldessa de Castelldefels (Movem) assegura que va votar sí-no el 9-N i considera que amb la independència no es viuria millor

Ara

BarcelonaLa nova alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha defensat en una entrevista a l'ARA Bassas el pacte d'esquerres forjat per barrar el pas al PP, que va ser el partit més votat a les municipals i va obtenir vuit regidors. López, que en va aconseguir quatre com a cap de llista de Movem (ICV-EUiA, MES, Equo i Entesa) i que és alcaldessa gràcies al pacte de govern d'esquerres amb PSC –amb qui es partirà l'alcaldia–, ERC i Castelldefels Sí Pot –tot i que a la investidura CiU també va votar a favor de López–, ha defensat que era necessari desbancar el PP del govern. "Patíem un immobilisme del PP i era imprescindible un acord per tenir un govern estable", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha assegurat que encara que els populars hagin estat la força més votada, en els darrers quatre anys han demostrat que han estat "incapaços d'arribar a acords". Fins a tal punt, ha recordat, que van haver d'aprovar els pressupostos l'any passat des de l'oposició. "Ell [Manuel Reyes, el candidat del PP] ha tingut les mateixes eines per arribar a acords i dialogar, i no ho va fer", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

L'alcaldessa també ha afirmat que el seu objectiu és "guanyar la confiança" de la gent i demostrar que té un equip "sòlid i estable". També ha situat com un dels principals reptes de la ciutat el desenvolupament econòmic, tenint en compte que es tracta d'una ciutat amb una situació geogràfica positiva.

López, que ha defensat que de cara a les eleccions del 27-S s'hauria de repetir la fórmula d'anar de la mà de forces com Podem, ha assegurat que el 9-N va votar sí-no i, malgrat lamentar que Castelldefels hagi tingut un govern del PP que ha "menyspreat" la cultura catalana, considera que amb la independència de Catalunya "no es viuria millor".