Política17/11/2016

Carolina Punset estudia presentar-se a unes primàries contra Albert Rivera

L'eurodiputada de Ciutadans ha dit que abans de prendre la decisió vol saber "si les regles del joc seran netes"

Ara

BarcelonaL'eurodiputada de Ciutadans i exportaveu de la formació a les Corts Valencianes, Carolina Punset, estudia la possibilitat de presentar una candidatura alternativa a la del líder del partit, Albert Rivera, però primer vol saber "si les regles del joc seran netes", segons informa l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit ha instat la "cúpula del partit" a dir "com serà el congrés, si serà realment democràtic o si serà una enginyeria de l'aparell per designar a dit els que creuen més convenients".

Cargando
No hay anuncios

En declaracions als periodistes abans de participar en una taula rodona sobre models d'educació a València, Punset ha afirmat que el que li preocupa no és presentar-se o no a unes primàries, perquè per a això "hi ha moltíssim temps" i "no hi ha res decidit", sinó que hi hagi "un protagonisme absolut de l'afiliat".

Punset aspira que hi hagi "menys enginyeria de l'aparell i més democràcia real i puguin parlar els afiliats".

Cargando
No hay anuncios

"Estic convençuda que si es produeix una votació afiliat per afiliat podem treure zero, un o mil vots, però almenys haurà estat un joc net, i això és al que aspirem", ha reiterat.

"El que reclamem -ha insistit l'eurodiputada- és que no siguin les cúpules dels partits polítics les que trien a dit els qui han de dirigir els partits i marcar els seus designis, sinó que sigui l'afiliat el que pugui votar-los".

Cargando
No hay anuncios

Punset ha advertit que estarà molt pendent de les normes que regiran el pròxim congrés de Ciutadans, a l'espera de saber quins seran la metodologia i els criteris a seguir.

Punset va abandonar la direcció del partit a mitjans d'octubre en considerar que és poc contundent amb els sobiranismes.