País Valencià 25/06/2015

Carolina Punset (Ciutadans): "Allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea"

La líder de C's diu al futur president valencià que votaran en contra de la seva investidura per fer un pacte de govern amb "nacionalistes i populistes"

Salva Almenar / Europa Press
2 min
La líder de C's a les Corts Valencianes, Carolina Punset, durant la seua intervenció en el ple d'investidura de Ximo Puig. / BRUQUE / EFE

ValènciaLa portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha elaborat un discurs en el debat d'investidura en el qual ha advertit als socialistes que, malgrat que hi ha coses que els uneixen, estan massa prop del "populisme i el nacionalisme", amb referència a Podem i Compromís, i per aquesta raó votaran en contra de la seva investidura com a president de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, i parlant específicament del paper que jugarà el valencià en el futur govern que lideraran el PSPV i Compromís, Punset ha assenyalat la importància d'una educació que no "abandone les llengües universals per recuperar-ne una de minoritària" que, encara que "pot ser entranyable, és poc útil per trobar feina". Així, ha remarcat que "allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea".

Punset ha precisat que "ningú nega que el valencià és un bé cultural i que ha de protegir-se i aprendre's de forma proporcionada en l'escola però si el convertim en idioma únic, estem frenant el desenvolupament personal i col·lectiu de la Comunitat".

La portaveu de C's ha insistit en la idea de les bondats del canvi per al País Valencià, encara que ha expressat les seves reserves pel fet que el PSPV formi govern amb Compromís, perquè dins de la coalició hi ha el Bloc, que és una formació "nacionalista". En aquest sentit, ha afirmat que "no existeix nacionalisme moderat, és sempre una carrera cap a la independència".

Així mateix, Punset ha retret a Ximo Puig que hagi dit en el seu discurs d'investidura que ja està "exhaust d'ofrenar noves glòries a Espanya" quan s'ha referit al finançament autonòmic perquè, segons ha dit, d'aquesta afirmació a l''Espanya ens roba' hi ha "tan sols un pas".

stats