País Valencià 17/10/2016

Carolina Punset deixa la direcció de Ciutadans perquè considera que el partit és poc contundent amb els nacionalismes

La formació assenyala que les accions de la política, que mantindrà el seu escó al Parlament Europeu, han "xocat" de vegades "amb el sentiment majoritari" dels afiliats

Efe
2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat a la candidata del partit a la Generalitat Valenciana, Carolina Punset, en una roda de premsa celebrada a València. / MANUEL BRUQUE / EFE

ValènciaL'eurodiputada de Ciutadans Carolina Punset ha dimitit avui com a membre del comitè executiu estatal de Ciutadans, on era responsable de medi ambient i territori, perquè no se sent identificada "amb la major part de les decisions estratègiques" preses per la direcció del partit.

En un comunicat, Punset ha indicat que la seva tasca dins del comitè executiu del partit "s'ha tornat estèril", ja que tampoc aconsegueix "conjuminar prou suports per determinar cap canvi" de postura.

La segona raó de la seva dimissió, explica, té a veure amb "mantenir la coherència amb els principis fundacionals" de C's, identificat "amb la tradició il·lustrada, els valors laics, socials i progressistes, que tenia com a propòsit irrenunciable la desarticulació de qualsevol tipus de nacionalisme, incloent-hi el regionalisme no independentista".

A més, considera que la direcció del partit al País Valencià no ha sabut, excepte "honroses excepcions", afavorir unes estructures orgàniques "propícies per al foment d'aquests valors".

L'eurodiputada valenciana admet que és "inevitable" que en la gestió de les decisions d'un grup polític existeixin "diverses opinions, i fins i tot dissensions puntuals", com és el cas, i que això "no és obstacle" per abandonar un projecte.

En comunitats polítiques modernes, afegeix, els partits polítics "segueixen sent, si no els únics, sí els millors instruments" de transformació de la societat.

Per això afirma que, ja sense càrrecs de responsabilitat directiva, seguirà defensant des del seu lloc com a eurodiputada de Ciutadans els valors que a l'origen la van portar a unir-se a aquest projecte i mantenint "l'encesa defensa del medi ambient" que mai ha abandonat.

"Segueixo pensant que a Espanya fa falta un partit reformista, transversal i que combati el que entenc que són les dues grans xacres de la política espanyola, el sectarisme d'esquerres i dretes i el nacionalisme", indica en el comunicat.

Finalment, Punset assenyala que té la seguretat que tant els seus companys de partit com el seu president, Albert Rivera, "continuaran lluitant dia a dia per aconseguir que Ciutadans faci aquest paper".

Per la seva banda, la direcció del partit s'ha referit a la renúncia de Punset en un comunicat signat pel secretari general de Ciutadans, Matías Alonso. En la nota, la formació assenyala que "malgrat que som conscients que a la Comunitat valenciana ha defensat, en ocasions, postures que han xocat amb el sentir majoritari dels afiliats de Ciutadans (C’s) respecte a la utilització dels símbols constitucionals i les llengües cooficials, agraïm a Carolina Punset el seu treball i el seu compromís amb el comitè executiu nacional de C's durant l'any que ha format part d'aquest òrgan de direcció".

stats