Política 16/04/2017

Un 75% dels catalans està a favor del referèndum, segons una enquesta a 'La Vanguardia'

El sondeig indica que un 41,9% votaria 'sí' a la independència, enfront d'un 39,7% que votaria 'no'

Ara
1 min
En la jornada de participació del 9-N van votar 2,3 milions de persones. Un any i mig després, el referèndum torna a ocupar un paper central en el tauler català.

BarcelonaEl referèndum com a instrument per resoldre el procés sobiranista continua generant un consens majoritari a Catalunya. Segons una enquesta de GAD3 elaborada per a 'La Vanguardia', i avançada aquest diumenge, un 75% dels catalans està a favor que es convoqui un consulta sobre la independència, i els que s'hi oposen són el 23,6%. Entre els que donen suport a la convocatòria, un 66% voldrien que fos acordada amb l'Estat –un posicionament que comparteixen el 75% dels votants del PDECat i el 50% dels d'ERC–, però un 28,8% aposta per la via unilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la resposta, el 'sí' a la independència s'imposaria amb un 41,9% dels vots, per davant del 39,7% que votaria 'no'. Un 9,1% dels enquestats assegura que no participaria en el referèndum. En l'àmbit de les prediccions, gairebé el 50% es mostra convençut que la consulta no arribarà a celebrar-se i, d'aquest percentatge, un 29% creu que el següent pas serà la convocatòria d'eleccions. Per a un 21,1%, la consulta serà prohibida i se suspendrà l'autonomia de Catalunya.

Més enllà del referèndum, l'enquesta indica que menys del 30% dels catalans confia en l'obertura d'un procés de negociació entre la Generalitat i govern espanyol per trobar una sortida al conflicte territorial.

stats