Política23/02/2013

CDC farà plegar als càrrecs que mostrin comportaments "poc ètics"

Oriol Pujol impulsa un codi de conducta intern que haurà d'estar llest en un mes i mig

Roger Mateos

Cerdanyola del VallèsEl secretari general de Convergència, Oriol Pujol, ha encarregat aquest dissabte l'elaboració d'un codi de conducta intern del partit, que haurà d'estar enllestit en un mes i mig i que, entre d'altres mesures, obligarà a plegar a tots aquells càrrecs que mostrin comportaments "poc ètics" o il·legals. En plena tempesta política a Catalunya per l'aparició de múltiples casos de presumpta corrupció, el consell nacional de CDC ha encomanat aquest encàrrec a una comissió, segons han explicat fonts del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comissió treballarà amb un primer paquet de propostes plantejades per Pujol -a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de decidir en els propers dies si imputa o no pel cas ITV- en la reunió d'aquest dissabte del consell nacional de CDC, a Bellaterra. El codi de conducta anirà dirigit a quatre estaments. En un primer nivell, éls membres de la direcció del partit s'hauran de comprometre a respectar sempre la legalitat, actuar amb total transparència, retre comptes de la seva acció política i publicar les seves agendes de treball i dades fiscals i patrimonials.

Cargando
No hay anuncios

En segon terme, els càrrecs electes del partit hauran de seguir aquestes mateixes pautes. En tercer lloc, el partit com a organització política es compromet a fer poúblics els seus comptes i sotmetre's a una auditoria externa anual dels seus comptes i dels de les seves fundacions. No s'acceptaran donacions anònimes i es demanarà a la Sindicatura de Comptes que assigni a cada partit un auditor permanent, es proposarà la regulació dels lobis i l'exclusió en els concursos públics d'aquelles empreses condemnades per casos de corrupció. Per últim, pel que fa a la militància, se la convidarà a signar un compromís ètic i moral.