Política 23/02/2013

CDC farà plegar als càrrecs que mostrin comportaments "poc ètics"

Oriol Pujol impulsa un codi de conducta intern que haurà d'estar llest en un mes i mig

Roger Mateos
1 min

Cerdanyola del VallèsEl secretari general de Convergència, Oriol Pujol, ha encarregat aquest dissabte l'elaboració d'un codi de conducta intern del partit, que haurà d'estar enllestit en un mes i mig i que, entre d'altres mesures, obligarà a plegar a tots aquells càrrecs que mostrin comportaments "poc ètics" o il·legals. En plena tempesta política a Catalunya per l'aparició de múltiples casos de presumpta corrupció, el consell nacional de CDC ha encomanat aquest encàrrec a una comissió, segons han explicat fonts del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comissió treballarà amb un primer paquet de propostes plantejades per Pujol -a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de decidir en els propers dies si imputa o no pel cas ITV- en la reunió d'aquest dissabte del consell nacional de CDC, a Bellaterra. El codi de conducta anirà dirigit a quatre estaments. En un primer nivell, éls membres de la direcció del partit s'hauran de comprometre a respectar sempre la legalitat, actuar amb total transparència, retre comptes de la seva acció política i publicar les seves agendes de treball i dades fiscals i patrimonials.

En segon terme, els càrrecs electes del partit hauran de seguir aquestes mateixes pautes. En tercer lloc, el partit com a organització política es compromet a fer poúblics els seus comptes i sotmetre's a una auditoria externa anual dels seus comptes i dels de les seves fundacions. No s'acceptaran donacions anònimes i es demanarà a la Sindicatura de Comptes que assigni a cada partit un auditor permanent, es proposarà la regulació dels lobis i l'exclusió en els concursos públics d'aquelles empreses condemnades per casos de corrupció. Per últim, pel que fa a la militància, se la convidarà a signar un compromís ètic i moral.

stats