CANVI DE CICLE
Política03/10/2013

CDC demana a elits i partidaris de la tercera via que defensin l'estat propi quan vegin que Madrid no es mou

Corominas diu que les classes dirigents "no tenen vot doble, numèricament són minoritàries i poc futur tenen" si no es mouen amb la societat

Ara / Acn

BarcelonaEl vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, ha demanat a les elits i als partidaris de la tercera via que defensin l'estat propi quan s'adonin que l'Estat no es mou i no fa cap oferta a Catalunya. "Als qui s'han volgut fer visibles públicament i que ja són icones referents d'aquesta part de la societat, només un prec: quan no hi hagi cap proposta federal o confederal o similar de l'Estat que avali aquesta tesi, just abans de fixar data i pregunta, que ens ajudin", ha reclamat en un article publicat a la pàgina web de la CatDem.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la línia d'Artur Mas, Corominas ha avisat que les elits no frenaran el procés perquè "no tenen vot doble, i numèricament són minoritàries". Corominas ha opinat que el discurs de la tercera via pot ser bo si es pensa que el govern espanyol farà una proposta de finançament, competències i estructura política assumibles. Però ha augurat que aquesta etapa quedarà superada quan es comprovi que no hi haurà res de tot això. En aquest punt, ha demanat a tots els que "de bona fe o no" creuen en la tercera via, "que quan tanqui la darrera porta, que es tancarà, ells incrementin el gruix dels que no esperen cap senyal i ajudin a fer possible que Catalunya disposi d'un estat propi".

Cargando
No hay anuncios

Els ha demanat que "igual que ara han fet amb vehemència i presència pública el seu clam, també ho facin a favor de l'estat propi" quan constatin que l'Estat "els únics senyals que ha enviat, envia i enviarà són només per fer més pobres els catalans i menysprear la llengua".

Aquí ha inclòs les elits de les quals parlava Artur Mas, que ha recordat que "no tenen vot doble i numèricament són minoritàries". I fins i tot ha avisat que si la societat es mou i elles no ho fan, "poc futur tenen". "El nostre moviment és social, de base. No l'aturaran les elits ni la política; només les urnes poden acabar desautoritzant-nos", ha insistit en el mateix sentit que el president de la Generalitat fa uns dies.

Cargando
No hay anuncios

Al seu parer, "no serveix per res utilitzar polítics per frenar aquest moviment o elits econòmiques", i més quan l'Estat, mentrestant, "va omplint de contingut aquesta paraula màgica que es diu diàleg", amb pressupostos "que castiguen els catalans" o la Lomce. "Potser les elits econòmiques poden aguantar aquesta situació, però els ciutadans que no són de l'elit, no", ha conclòs.