CANVI DE CICLE
Política 03/10/2013

CDC demana a elits i partidaris de la tercera via que defensin l'estat propi quan vegin que Madrid no es mou

Corominas diu que les classes dirigents "no tenen vot doble, numèricament són minoritàries i poc futur tenen" si no es mouen amb la societat

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, ha demanat a les elits i als partidaris de la tercera via que defensin l'estat propi quan s'adonin que l'Estat no es mou i no fa cap oferta a Catalunya. "Als qui s'han volgut fer visibles públicament i que ja són icones referents d'aquesta part de la societat, només un prec: quan no hi hagi cap proposta federal o confederal o similar de l'Estat que avali aquesta tesi, just abans de fixar data i pregunta, que ens ajudin", ha reclamat en un article publicat a la pàgina web de la CatDem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la línia d'Artur Mas, Corominas ha avisat que les elits no frenaran el procés perquè "no tenen vot doble, i numèricament són minoritàries". Corominas ha opinat que el discurs de la tercera via pot ser bo si es pensa que el govern espanyol farà una proposta de finançament, competències i estructura política assumibles. Però ha augurat que aquesta etapa quedarà superada quan es comprovi que no hi haurà res de tot això. En aquest punt, ha demanat a tots els que "de bona fe o no" creuen en la tercera via, "que quan tanqui la darrera porta, que es tancarà, ells incrementin el gruix dels que no esperen cap senyal i ajudin a fer possible que Catalunya disposi d'un estat propi".

Els ha demanat que "igual que ara han fet amb vehemència i presència pública el seu clam, també ho facin a favor de l'estat propi" quan constatin que l'Estat "els únics senyals que ha enviat, envia i enviarà són només per fer més pobres els catalans i menysprear la llengua".

Aquí ha inclòs les elits de les quals parlava Artur Mas, que ha recordat que "no tenen vot doble i numèricament són minoritàries". I fins i tot ha avisat que si la societat es mou i elles no ho fan, "poc futur tenen". "El nostre moviment és social, de base. No l'aturaran les elits ni la política; només les urnes poden acabar desautoritzant-nos", ha insistit en el mateix sentit que el president de la Generalitat fa uns dies.

Al seu parer, "no serveix per res utilitzar polítics per frenar aquest moviment o elits econòmiques", i més quan l'Estat, mentrestant, "va omplint de contingut aquesta paraula màgica que es diu diàleg", amb pressupostos "que castiguen els catalans" o la Lomce. "Potser les elits econòmiques poden aguantar aquesta situació, però els ciutadans que no són de l'elit, no", ha conclòs.

stats