Política17/03/2014

CiU acusa Sánchez-Camacho de “cridanera” i “provocadora” per comparar Catalunya amb Crimea

El secretari general de CiU, Xavier Trias, evita valorar les paraules de Mas sobre la declaració unilateral i assegura que la prioritat és la consulta

Oriol March

BarcelonaQuan es reuneix la direcció de CiU, l'encarregat de respondre a les preguntes dels mitjans és el secretari general de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida, acompanyat del secretari general adjunt i alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Aquest diumenge ha estat Trias l'encarregat d'explicar els debats que hi hagut a porta tancada, que segons ell s'han circumscrit a les eleccions europees i a l'anàlisi de l'informe dels experts sobre la reforma fiscal espanyola. L'alcalde ha comparegut al costat de Toni Font, número tres d'Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el torn de preguntes, però, Trias s'ha referit a les paraules de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que insisteix a comparar Crimea amb la consulta catalana. "Ja sabem la manera cridanera i provocadora de dir les coses que té la senyora Sánchez-Camacho", ha apuntat Trias, que ha assegurat que està "obsessionada" amb el procés sobiranista. "No tenim res a veure amb Crimea", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

En relació amb el fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, no descarti l'escenari d'una declaració unilateral d'independència, Trias ha evitat fer declaracions i ha assenyalat que a qui cal preguntar per la qüestió és al mateix Mas. "No s'ha tractat dins la reunió", ha afegit. "Farem una consulta legal el 9 de novembre", ha sentenciat.

L'alcalde de Barcelona, a tomb de la reforma fiscal que prepara el govern espanyol, ha demanat que es lluiti contra el frau fiscal.