Política04/02/2014

Ses senyories hauran de pagar més pels gintònics

La nova concessionària apuja el preu dels còctels de 3,5 a 6 euros

Europa Press

MadridLa nova concessionària dels restaurants i cafeteries del Congrés dels Diputats, Eurest, ha decidit apujar el preu dels gintònics i altres begudes d'alta graduació, que passaran a costar una mica més de sis euros. El preu de les begudes alcohòliques d'alta graduació va ser objecte de polèmica el 2013 quan es van donar a conèixer els plecs de condicions del concurs per a l'adjudicació dels serveis de restauració de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que formaven part de la carta de preus taxats, les begudes espirituoses eren més barates que al carrer: els combinats costaven al voltant dels 3,5 euros, però l'enrenou creat va portar el Congrés a modificar les condicions del contracte en aquest punt, donant llibertat a l'empresa adjudicatària per fixar el preu dels combinats.

Cargando
No hay anuncios

Eurest, l'empresa de matriu anglesa que va prendre la gestió al Grup Cantoblanco –propietat del president de la patronal madrilenya CEIM i vicepresident de la CEOE, Arturo Fernández–, va desembarcar l'1 de gener al Congrés i en les seves primeres setmanes s'ha centrat a "actualitzar" la seva carta de productes més comuns.

Així, ha decidit apujar el preu del menú diari que s'ofereix en els dos autoserveis que hi ha al Congrés i que fan servir fonamentalment el personal que treballa a la cambra: abans costava 8,78 euros i ha passat a costar 9 euros.

Cargando
No hay anuncios

En un començament, les begudes alcohòliques d'alta graduació es mantenien com abans, però des d'aquest mes la nova concessionària ha decidit fer ús del seu marge de maniobra i ha apujat els seus preus per acostar-los als del mercat. Així, cobrarà una mica més de sis euros pels gintònics i altres combinats, gairebé el doble del preu de fa un any.