Política 04/02/2014

Ses senyories hauran de pagar més pels gintònics

La nova concessionària apuja el preu dels còctels de 3,5 a 6 euros

Europa Press
1 min
La notícia dels gintònics 'subvencionats' dels diputats va generar una intensa polèmica l'any passat / EFE

MadridLa nova concessionària dels restaurants i cafeteries del Congrés dels Diputats, Eurest, ha decidit apujar el preu dels gintònics i altres begudes d'alta graduació, que passaran a costar una mica més de sis euros. El preu de les begudes alcohòliques d'alta graduació va ser objecte de polèmica el 2013 quan es van donar a conèixer els plecs de condicions del concurs per a l'adjudicació dels serveis de restauració de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que formaven part de la carta de preus taxats, les begudes espirituoses eren més barates que al carrer: els combinats costaven al voltant dels 3,5 euros, però l'enrenou creat va portar el Congrés a modificar les condicions del contracte en aquest punt, donant llibertat a l'empresa adjudicatària per fixar el preu dels combinats.

Eurest, l'empresa de matriu anglesa que va prendre la gestió al Grup Cantoblanco –propietat del president de la patronal madrilenya CEIM i vicepresident de la CEOE, Arturo Fernández–, va desembarcar l'1 de gener al Congrés i en les seves primeres setmanes s'ha centrat a "actualitzar" la seva carta de productes més comuns.

Així, ha decidit apujar el preu del menú diari que s'ofereix en els dos autoserveis que hi ha al Congrés i que fan servir fonamentalment el personal que treballa a la cambra: abans costava 8,78 euros i ha passat a costar 9 euros.

En un començament, les begudes alcohòliques d'alta graduació es mantenien com abans, però des d'aquest mes la nova concessionària ha decidit fer ús del seu marge de maniobra i ha apujat els seus preus per acostar-los als del mercat. Així, cobrarà una mica més de sis euros pels gintònics i altres combinats, gairebé el doble del preu de fa un any.

stats