PROCÉS SOBIRANISTA
Política07/07/2017

Els comuns de Sants participaran en actes unitaris pel referèndum

Els militants del Barcelonès i del Baix Llobregat, dividits

Xavi Tedó

BarcelonaL’assemblea de Barcelona en Comú (BComú) del districte de Sants-Montjuïc es desmarca de la indefinició que fins ara ha mostrat la confluència d’Ada Colau amb el referèndum i aposta de manera decidida per anar a votar l’1 d’octubre. És la primera de la vintena d’assemblees que té la coalició entre Guanyem, ICV-EUiA, Procés Constituent i Podem a la capital catalana que fa una crida explícita a acudir a les urnes. Participaran en una campanya unitària que es presentarà avui, segons ha pogut saber l’ARA, en la qual s’engloben tots els partits sobiranistes i les principals entitats. La CUP de Sants ha sigut la impulsora d’aquesta campanya, que ha acordat “votar l’1-O com una expressió de democràcia i del dret a decidir”. També es comprometran a “defensar els represaliats que participin en el referèndum”, com explica un dels assistents a les dues assembles unitàries que es van fer al mes de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests dos compromisos han sigut subscrits pel nucli santsenc de BComú, però també pel cercle de Podem, i té el suport del PDECat i d’ERC, a banda de la CUP com a promotors de la campanya. Es tracta, doncs, d’una iniciativa en suport al referèndum pionera arreu del país per la seva transversalitat. El teixit associatiu també s’abocarà a la campanya, que té previst organitzar diferents actes durant els pròxims mesos. El Centre Social de Sants, una associació veïnal que engloba els barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i el Secretariat d’Entitats d’aquests tres barris, que aplega més de 300 associacions, s’hi han sumat de manera decidida, així com l’Assemblea Groga, Stop Mare Mortum, la CAL i Òmnium.

Cargando
No hay anuncios

Pisarello anuncia que votarà

D’altra banda, la trobada dels comuns del Barcelonès i del Baix Llobregat, que va reunir uns 160 militants ahir a l’Hospitalet, va escenificar la divisió interna entre els partidaris de participar al referèndum i els que aposten per quedar-se a casa. Els contraris a votar van criticar que la direcció hagi anunciat que l’1-O hi seran sense consultar-ho a les bases. De fet, ahir mateix el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va revelar que “si hi ha urnes” votarà.

Cargando
No hay anuncios

Un exlíder d’ICV deixa el partit pel rebuig a l’1-O

L’exregidor i excoordinador d’ICV a Girona Enric Pardo s’ha donat de baixa del partit pel rebuig dels ecosocialistes al referèndum. L’exdirigent creu que en un moment en què el país “clama per la república o el procés constituent” és un “error quedar-se en una posició equidistant”. Pardo considera que ICV està “traint” la seva “lluita de radicalitat democràtica i en defensa de les classes populars” en “posar els interessos del partit davant dels interessos del país”.