Política22/12/2020

Quim Torra reclama al Govern endurir les mesures contra el covid-19 per Nadal

L'expresident de la Generalitat diu que si la corba de contagis està a l'alça, no es podran celebrar les eleccions

Ara

BarcelonaQuim Torra ha parlat sobre l'estat actual de la pandèmia i les restriccions que ha imposat el Govern de la Generalitat. En una entrevista a SER Catalunya, l'expresident de la Generalitat ha reclamat que les mesures per frenar l'avanç de la pandèmia siguin més dures. "Una petició que li faria al meu Govern: ¿No podem, en aquestes festes, limitar-nos a celebrar el Nadal amb la nostra bombolla i acabar a les 10 de la nit? Hi ha coses que cauen pel sentit comú", ha indicat. "Sense tenir tota la informació, m'atreveixo a fer aquest suggeriment", ha afegit Torra, que ha dit que ara que està "fora de l'huracà" veu el que passa i pateix "més que mai".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els missatges han de ser molt clars, el meu era claríssim: confinament total; ara les coses han canviat", ha opinat Torra, crític amb les diverses veus que surten des del Govern.

Cargando
No hay anuncios

La convocatòria d'eleccions

Torra ha explicat que ell va plantejar-se convocar eleccions, però "amb la situació de la pandèmia a Lleida, res indicava que es poguessin celebrar". Així, sobre les pròximes eleccions convocades per a mitjans de febrer, ha dit: "Em temo que acabarem el Nadal amb la corba alçada, i amb la corba alçada no podem celebrar eleccions".

Cargando
No hay anuncios

L'expresident ha sigut clar pel que fa a la independència i al seu compromís: "El dia que aquest país torni a voler, seriosament, fer un pas cap a la independència, em tindrà al seu costat amb tots els sacrificis personals i patrimonials que això significa. Perquè no només van a posar-te a la presó, van a arruïnar-te".