Política 22/12/2020

Quim Torra reclama al Govern endurir les mesures contra el covid-19 per Nadal

L'expresident de la Generalitat diu que si la corba de contagis està a l'alça, no es podran celebrar les eleccions

Ara
1 min
El president Torra anuncia per carta al ministre Zoido que visitarà els presos aquest divendres

BarcelonaQuim Torra ha parlat sobre l'estat actual de la pandèmia i les restriccions que ha imposat el Govern de la Generalitat. En una entrevista a SER Catalunya, l'expresident de la Generalitat ha reclamat que les mesures per frenar l'avanç de la pandèmia siguin més dures. "Una petició que li faria al meu Govern: ¿No podem, en aquestes festes, limitar-nos a celebrar el Nadal amb la nostra bombolla i acabar a les 10 de la nit? Hi ha coses que cauen pel sentit comú", ha indicat. "Sense tenir tota la informació, m'atreveixo a fer aquest suggeriment", ha afegit Torra, que ha dit que ara que està "fora de l'huracà" veu el que passa i pateix "més que mai".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els missatges han de ser molt clars, el meu era claríssim: confinament total; ara les coses han canviat", ha opinat Torra, crític amb les diverses veus que surten des del Govern.

La convocatòria d'eleccions

Torra ha explicat que ell va plantejar-se convocar eleccions, però "amb la situació de la pandèmia a Lleida, res indicava que es poguessin celebrar". Així, sobre les pròximes eleccions convocades per a mitjans de febrer, ha dit: "Em temo que acabarem el Nadal amb la corba alçada, i amb la corba alçada no podem celebrar eleccions".

L'expresident ha sigut clar pel que fa a la independència i al seu compromís: "El dia que aquest país torni a voler, seriosament, fer un pas cap a la independència, em tindrà al seu costat amb tots els sacrificis personals i patrimonials que això significa. Perquè no només van a posar-te a la presó, van a arruïnar-te".

stats