Política24/04/2017

Cs convoca primàries per als dies 26 i 27 de maig per triar el candidat a la presidència de la Generalitat

El secretari general de la formació, José Manuel Villegas, ha explicat des de Madrid que volen estar "preparats per acabar amb el separatisme"

Ara

BarcelonaCs convoca per al cap de setmana dels dies 26 i 27 de maig eleccions primàries per triar la persona que serà candidata a presidir la Generalitat en unes properes eleccions a Catalunya. Ho ha anunciat aquest dilluns el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, en roda de premsa a Madrid després del Comitè Executiu Nacional de la formació. "La legislatura està completament esgotada", ha dit, i per això, el partit ha decidit convocar aquest mes de maig el procés de primàries per preparar unes hipotètiques eleccions autonòmiques a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Villegas ha assegurat que no saben quan aquest Govern "sense nord" convocarà les eleccions, volen estar "preparats per acabar amb el separatisme" i posar fi a un "moment de màxima inestabilitat" per als partits sobiranistes i els seus "conflictes interns". L'actual líder de la formació, Inés Arrimadas, és qui es postula per repetir com a candidata a unes futures eleccions catalanes, tal com han expressat obertament en diverses ocasions dirigents del partit com el mateix líder de la formació, Albert Rivera, o el secretari de Comunicació de Cs a Catalunya, Fernando De Páramo.

Cargando
No hay anuncios

Cs no s'ha cansat de reclamar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions per acabar amb el procés sobiranista. I en aquest sentit, tots els dirigents del partit taronja, també la mateixa Arrimadas, han expressat en diverses ocasions que la seva formació està totalment preparada per governar i han demanat a PP i PSC que siguin els seus socis de Govern si l'estadística, en unes properes eleccions, els permet governar conjuntament.