Política02/05/2016

Demòcrates proposa una llista independentista sense partits per "bloquejar" l'Estat

La formació que lidera Antoni Castellà critica que Convergència vulgui recuperar les sigles per presentar-se el 26-J i, en canvi, les vol enterrar per fundar un nou partit

Laia Vicens

BarcelonaSense llençar la tovallola, Demòcrates de Catalunyaha insistit que la millor estratègia de l'independentisme per concórrer a les eleccions del 26 de juny –que es convocaran oficialment aquesta mitjanit– és fer un "front comú" i presentar-se sota la mateixa candidatura. Com que el termini per presentar les coalicions acaba el 13 de maig, aquesta setmana pressionaran els partits i les entitats per configurar una candidatura de "la màxima unitat possible". Però conscients de la dificultat de l'acord –ERC ha aprovat aquest cap de setmana tornar a presentar-se amb les mateixes llistes–, Demòcrates planteja un segon escenari: una candidatura únicament integrada per la societat civil, en la línia de la proposta d'Òmnium abans del 27-S, que ERC i la CUP veien amb bons ulls.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha plantejat el portaveu del partit, Antoni Castellà, que ha dit que la tercera opció és confegir una llista de "màxima transversalitat" possible, semblant al projecte de Democràcia i Llibertat del 20-D, però provant d'atraure més partits independentistes, com MES o Solidaritat, per exemple. Per això, ha criticat que Convergència es plantegi recuperar les sigles per aquestes eleccions mentre, paral·lelament, impulsa un procés de refundació. "Seria bastant inversemblant que a dos dies de plantejar un nou projecte, CDC vulgui reflotar les sigles. Si convertim les sigles en un banc dolent, quin sentit té recuperar-les en unes eleccions?", s'ha preguntat. Qualsevol decisió que hagi de prendre el partit, Castellà ha dit que se sotmetrà a la votació dels voluntaris del partit.

Cargando
No hay anuncios

Tot plegat amb l'objectiu, ha dit Castellà, de "bloquejar la política espanyola". "És l'únic sentit pel qual els independentistes han de concórrer a les eleccions", ha dit Castellà. Segons ell, després de constatar el "fracàs absolut" dels partits espanyols i el seu "ridícul" davant les institucions europees, l'independentisme ha de provar de "bloquejar la política espanyola" a través d'una llista unitària per tal de respondre "al setge i el bloqueig" de la política catalana per part de les institucions espanyoles.