Política 07/07/2015

La CUP dóna el 'sí' a la llista civil sense polítics si tot seguit hi ha unes eleccions constituents amb partits

El diputat Quim Arrufat diu que no avalaran cap altra fórmula unitària que inclogui els partits, ni que sigui al costat de la societat civil. Advoca per convocar eleccions constituents "immediatament" després d'un 27-S plebiscitari

L.vicens / M.colomer
2 min

Barcelona'Sí' de la CUP a la llista civil unitària sense polítics per calibrar el 27-S el suport electoral al projecte independentista. El diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que la formació està disposada a avalar aquesta fórmula, una candidatura que "cedeixi el protagonisme a la gent" en una llista "sense partits i amb gent de la societat civil per comptar el suport del sí", per fer així de les eleccions del 27-S el "referèndum net i clar i comprensible" que no es va poder fer el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es pot convocar [el 27-S] en clau de ruptura, sense partits, per comptar netament el suport al 'sí' i a continuació convocar immediatament eleccions constituents", ha argumentat Arrufat durant una intervenció al ple del Parlament. Arrufat ha detallat que estaran d'acord amb aquesta fórmula, avalada també per ERC i Òmnium, sempre que el 27-S vagi seguit per una convocatòria "immediata" d'eleccions constituents, llavors sí, amb tots els partits presents per calibrar les forces de cadascun dels espais ideològics per redactar la nova Constitució.

'Sí' a un plebiscit, 'no' al govern de concentració

Segons Arrufat, la CUP "no és unitarista, és independentista", i per això ha tancat la porta a confeccionar un govern de concentració o concórrer en una mateixa llista amb CDC i ERC. "No serem crossa de nous governs amb qui no compartim programa ni interessos més enllà del dret a l'autodeterminació, ni compartirem llistes que plantegin governs d'unitat", ha manifestat el diputat. Sí, però, que ha advocat per una fórmula al marge de partits que no impliqui un nou Govern. S'obre pas, així, la possibilitat que el Govern actual es mantingués en funcions fins a la nova convocatòria, davant l'eventual impossibilitat de concretar la investidura, dels comicis constituents.

La CUP descarta, així, qualsevol alternativa que no passi per una llista "sense partits i amb gent de la societat civil" perquè altres opcions "no són organitzables" amb tan poc temps "ni tan poca confiança" entre els partits.

stats